Copiii cu prea multe jucării

Prin aglomerația de prin magazine, la raionul de jucării înghesuiala face concurență îndeaproape raioanelor de alimente. Coșurile sunt pline de cutii cu jucării, expresie a dragostei pentru micile comori de acasă. Alături, o bunică recomandă fiicei un cadou pentru nepoțică.
– Are de-asta! I-am luat de ziua ei.
Selectând printre păpușile de pe raft, m-am gândit atunci că și ale mele au destule. Că e un efort să aleg o jucărie nouă și care să fie o bucurie.
Mi-am spus atunci, copiii de azi au prea multe jucării! Nici nu apucă să le prețuiască sau să se joace cu ele cum poate ar fi normal. Și mi-am amintit de copilăria mea, și de Tatiana- singura mea păpușă, înaltă de aproximativ 40 de cm, cu ochi albaștri și codițe negre. Nu era pe alese, că altfel aș fi vrut una blondă, dar aveai ce-ai primit. Sora mea, Lavinia, avea o păpușă roșcată, pe nume Ștefania și nu aveam voie să-i prescurtez numele. Mi-amintesc doar că păpușii de atunci îi făceam seturi întregi de îmbrăcăminte din te miri ce. Și că primind un cărucior pentru ea, eram cel mai fericit copil, deoarece puteam să o plimb pe-afară împreună cu prietena mea de la bloc. Și Tatiana mea (care știa să plângă de-o întorceai pe spate) a rezistat mulți ani. Am prețuit-o îndelung, fiind frumoasă în unicitatea ei.
Și azi, copiii mei au prea multe jucării. Pot să dau din ele fără ca ele să le observe lipsa. Mă întreb doar dacă sunt mai fericite decât am fost eu….
Darurile de Crăciun sunt o expresie a iubirii pentru ei. Și e bine să le dăruim și iubire și jucării.
Aș vrea însă să lansez un îndemn: dăruiți-le și adevărul despre această sărbătoare! Dincolo de moși, luminițe și cadouri, faceți-vă timp să le istorisiți, sau de ce nu, să le citiți din Biblie minunea din Betleem. Învățați-i de mici că asta e esența sărbătorii. Că-L sărbătorim pe Dumnezeu venit în lume pentru noi. Dăruiți-le acest adevăr, acum în prag de Sărbătoare! S-ar putea să fie cel mai valoros lucru pe care îl vor primi. Oricum au (deja) prea multe jucării, și până la anul vor uita ce-au desfăcut din cutii. Spuneți-le HRISTOS S-A NĂSCUT!
Să aveți sărbători binecuvântate!

Comments

comments