Chrina

Cum se găsește un soț. Spicuiri din spusele Raissei

Foarte impresionată într-una din zile de buchetul de flori ce mi l-a adus taică-său, mă întreabă unde și cum mi-am găsit un asemenea soț și mă asigură că-și va lua unul exact la fel: frumos, darnic, isteț și bun. O întreb:

– Raissa,  dar tu cum o să-ți găsești soț?

– Păi, o să stau lângă o fântână și o să aștept. O să mă tot uit la băieții care trec, până vine cel pe care mi-l place. Mama, dar fetele nu caută , băieții caută doar.

– Și numai așa se găsesc soți, așteptând la fântână? – vreau să mă lămuresc eu dacă singura scenă de basm seamănă cu basmul Albei ca zăpada.

– Ah, nu, mama! O fată mai poate să facă și curățenie în casă. Și atunci când un băiat se plimbă,  și este foarte trist că nu are soție, o vede pe fata asta. Se gândește atunci că e așa harnică încât e numai bună de a fi soția lui.

– Și ? Mai sunt și alte feluri?

– Sigur mama că mai sunt și alte șmecherii dar pe acelea le știu doar oamenii mari!

Comments

comments

3 thoughts on “Cum se găsește un soț. Spicuiri din spusele Raissei

    1. Da, si eu sunt convinsa. Ea e o scumpa cum, uneori, lasă joaca si se frământă cu cate-o intrebare de-asta tare serioasa si apoi ii gaseste raspuns filtrat prin personalitatea ei unica. Dupa ce a raspuns, trece mai departe, la alt joc, numai de ea si de sora ei stiut 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *