Chrina

De ce sunt unele fete mai frumoase pe Facebook decât în realitate?

Ați observat asta, nu? Se-ntâmplă să rămâi impresionat de câte-o frumusețe virtuală și să fii dezamăgit când o-ntâlnești în context real. Sigur, există o artă a statului la poze, a unghiului de a surprinde lumini, umbre…. Există apoi programe de editare care corectează o multitudine de imperfecțiuni. Nu la aceste motive mă refer… Aceste explicații simple nu necesită un articol în care să se pună în discuție iar frumusețea, pentru că despre frumusețe voi scrie.

Există deci o frumusețe ce rezultă din imagine, acea frumuesțe fizică percepută diferit de fiecare individ. Frumosul își are doza lui de subiectivitate, e frumos ce-ți place, nu? Oricum, se poartă frumusețea exterioară, se caută. Oamenii sunt în stare să facă eforturi mari pentru a se încadra în propriile lor definiții de frumos. Și nu e greșit, atâta timp cât nu uităm că nu suntem plămădiți doar din ce se vede, doar din ce dă bine în social media. Pentru că, da! Un chip frumos și-o silueta fac o fotografie reușită. Și uite-așa apar fetele frumoase pe Facebook. Și băieții! 

În realitate însă oamenii vorbesc, au atitudini față de ce li se întâmplă și față de ceilalți. Și toate acestea lasă să se vadă frânturi din sufletele lor. Și pe cât de mult se depune efort pentru frumusețea fizică, pe atât de trecută cu vederea e cea sufletească. Valori precum bunătatea, iubire, blândețea, loialitatea, altruismul sunt demult pierdute de o generație ce se pierde pe sine în oglinzi și selfie-uri, prea grăbiți să-și clădească o fericire perfectă în spațiul virtual. S-au pierdut aceste valori… și e trist că aproape nimeni nu le caută.

Prea ocupați, prea grăbiți, abia mai au timp să mențină aparențele, și online e simplu: zâmbești, și treci drept fericit. Ai o față frumoasă și un corp, cu gene bune sau trecut prin câteva diete sau ore de sport, și gata, ești frumos. Atât se vede, atât se măsoară. De aceea există un fel de frumusețe pe Facebook și acest fel pălește în viața reală.

***

Ea împrăștia ură la fiecare cuvânt rostit; ranchiună și resentimente pe care nici nu încerca să le mascheze. Ce păcat, ar fi frumoasă... Mi-a spus cel cărui îi vorbise. Așa era, trăsăturile ei treceau în categoria frumosului după aproape toate definițiile. Dar cine să le observe?! Chipul îi era editat prin personalitate, și în realitate arătat diferit.

***

Cultivă frumusețea sufletului tău! Ești mai mult decât un trup ce dă bine-n poze. Caută frumusețea în orice zi!

Sursa foto, aici. 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *