Despre încredere

Home / De toate / Despre încredere

Relaţiile sunt importante. Iertarea face parte din  menţinerea unor relaţii sanatoase. Şi da, începe intotdeauna la nivel intelectual cu o decizie, apoi ajunge la nivel de sentiment.
Dar nu e doar atât. În domeniul relatiilor un loc de cãpãtâi il are increderea. Acea siguranta bazata pe cunoasterea celorlalti care nu te lasa sa te clatini la nici un vânt de ameninţare, pentru ca stii ca, persoana cealalta nu ar face asa ceva. O incredere capabila sa infrunte asa zise dovezi concrete. Consider ca aici sta forta unei relatii.
Si spun asta pentru ca e usor in clipe bune sa comunici, testul este atunci cand e o idee mai dificil.
Sigur ca nu e simplu. Egoul nostru se vrea mereu remarcat, protejat, si ca defensiva mai sacrificam vreun prieten.
Cum stai cu relațiile,  auzeam recent. Dar cu increderea, cum stai?

Comments

comments

10 Comments

 • Superman

  Cred ca increderea face ca relatia respectiva sa fie una stransa de prietenie sau o simpla amicitie. Increderea indica gradul de relatie intre 2 persoane. Dar nu totdeauna. Sunt unii oameni destul de deschisi cu ceilalti.

  • chrina

   Eu cred ca nivelul in care dozezi increderea fac o relatie puternica, asa cum spuneai si tu Superman. Dar tot exista momente in care, si intr-o relatie foarte stransa trebuie sa ai incredere dincolo de evidente… 🙂

 • Superman

  Nu inteleg ce vrei sa spui cu “Dar tot exista momente in care, si intr-o relatie foarte stransa trebuie sa ai incredere dincolo de evidente”

 • Ema

  Crezi ca odata pierduta increderea intr-o relatie se mai poate recupera? (ma refer la aceeasi relatie)
  Sau trecem la alta relatie si incepem, din nou, zidirea increderii?

  • Superman

   Eu cred ca odata ce se pierde increderea, recuperarea se poate realiza dar nu va mai fi la fel. In relatiile urmatoare probabil vor fi anumite retineri. Dar nu e neaparat o regula. Depinde de fiecare persoana, Ema si de ceea ce cauta si are nevoie.

   • chrina

    Stii ce gandesc eu, Superman, ca pana si increderea poate fi cum a fost, asa cum spui, depinde de fiecare persoana, doar ca dureaza foarte mult timp.
    Si depinde si de importanta lucrului pentru care a pierdut-o….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *