Fotbalul ne reprezintă pe toţi

Ca atitudine, mentalitate, fel de-a fi… Poate echipa naţională e doar suma majorităţii noastre. N-aţi observat ca toţi românii se pricep la.. toate?! Să îşi dea cu părerea desigur… De exemplu acum după eliminarea de la Euro, abundă comentariile majoritatea contra echipei, antrenorului…. Nu este domeniu în care să nu avem o părere. Nimic rău până aici. Ştiţi unde începe partea proastă? Când părerea noastră este fluctuantă în funcţie de diferiţi stimuli. Adică: Mutu dă gol, hai Mutu! Eşti cel mai bun! Mutu ratează penalty, Vai şi amar, cu aerul ăla de vedetă normal, câtă vreme joacă în naţională nu câştigăm nimic. Şi uite-aşa, Mutu-îngerul, devine Mutu-demonul. Acesta e felul nostru de a privi lucrurile. Jucăm prost cu Olanda, de vină e desigur Mutu că a ratat cu Italia. Oricine poate recunoaşte că  mai departe merge cine merită. Şi la o adică, de ce ne-am aşteptat cu toţii ca Olanda să ne facă o calificare cadou? Mentalitate mioritică. La cum am jucat ultimul meci, ar fi fost o întâmplare fericită să ne calificăm noi, dar hai să fie data viitoare una muncită. Să ne calificăm că suntem buni, nu că ne dau alţii meciul. Să nu mai aşteptăm să joace Olanda prost, să jucăm noi bine. Şi dacă la pauză vezi că dincolo Italia conduce, să te ambiţionezi, să fie o motivaţie în plus să câştigi, nu să cazi psihic. Mi-a plăcut un comentariu de aseară de după meci, al lui Gabi Balint parcă. Spunea că deocamdată atât suntem. Din păcate. Avem nevoie de altă mentalitate, alt stil… La fel şi noi, specatorii. Suntem români, să apreciem progresul, să recunoaştem că la început eram siguri că vom mânca bătaie de mama focului în această grupă. Ne-am văzut limitele odată în plus. Să tragem aşadar concluziile obiectiv, ei în dreptul lor, iar noi ca atitudine în dreptul nostru. Dar să nu uităm să rămânem supoteri, HAI ROMÂNIA!!!

Comments

comments

5 thoughts on “Fotbalul ne reprezintă pe toţi

 • AntiBLOG

  Toate comentariile dupa meci au fost impertinente.
  Cel mai pertinet comentariu este acel al lui Dorinel Munteanu. Intrebat de catre reporter daca considera ca TOTUSI nationala a facut o figura frumoasa la Euro facand, ATENTIE, 2 puncte, Dorinel a raspuns cat se poate de realist: NOI ROMANII TOTDEAUNA NE-AM MULTUMIT CU PUTIN!. Si are dreptate. Asta ne caracterizeaza pe noi, romanii. Suntem adeptii filosofiei: Las-o domn’le ca merge asa! De ce? Tre sa fim realisti. Puteam sa ne calificam lejer si am dat cu piciorul acestei sanse. Sunt de parere ca vinovatii trebuie sa plateasca si sa nu ii mangaiem usor pe crestet spunandu-le: Lasa ca ati facut 2 puncte. Sunteti tari. NU. Vinovatii sa platesca ca sa nu se mai repete. Suntem ROMANI si nu trebuie sa ne multumim cu putin. Acesta gandire ne-a facut sa ajugem acolo unde suntem acum. Adica undeva sub nivelul “marii”. De ce? Pt ca “mere si asa”.
  HAI SA RIDICAM STACHETA! SE POATE SI MAI MULT! TOTDEAUNA!

 • chrina

  era un calcul al unor ziaristi … ca ar fi mai in avantajul lor sa stie ca elimina de tot doua echipe de top, asa ca vor da meciul Romaniei…

 • Marta

  Pe scurt parerea mea, olandezii chiar ne-au lasat sa castigam dar nu am stiut sa beneficiem de aceasta sansa, si din acest motiv e si mai rusinoasa infrangerea, uitati-va la reluari ce rau ii pare antrenorului olandez de primul gol dat. As fi preferat sa ne bata cu 6-0 dar sa joace asa cum au jucat si cu franta si italia, numai sa nu ne umileasca asa de tare. Cam atat acum, mai revin cu alte comentarii la acest subiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *