Închide uşa!

E deja un clișeu zicala conform căreia românii se pricep la toate, vorba ‘ceea stai o idee in curte cu capota ridicată și vei vedea cum toți sunt mecanici auto. Sau lansează pe vreun forum o întrebare de ordin medical și vei primi tratamente diferențiate, că nici nu îți mai vine să mergi la medic pentru vreo părere.

Specializarea majoră rămâne însă exact lucrurile privitoare la alții, modul în care cunoscuții ar trebui să trăiască, să muncească. Felul în care ar trebui să își educe copiii, ori să iși administreze banii.

Și uite-așa te trezești în vizorul altora, cu precădere în momentul în care articulezi opinii, ori faci lucruri diferite de majoritatea cunoscuților. Când ieși din anonimatul turmei, se vor găsi “înțelepți” care să te conducă mai discret sau mai fățiș la locul tău. La o adică, în ce țară crezi că trăim ?! Nu vei reuși ! Ce proiect ai ?! Dar e imposibil !

Sau : Ai mai eșuat în repetate rânduri. Vezi-ți limitele! Stai cuminte în locul tău! Nu ierta! Nu merită! Te va amăgi! Nu crede!…. Voci, șoapte, sunete menite să te limiteze, să te condamne la banal.

Închide ușa! Alege să nu mai asculți! Să nu mai crezi! Ai curajul să fii tu! Să fii diferit! Să eșuezi, dacă acesta e prețul pentru a încerca. De ce să trăiești după standarde prea jos fixate unul sau altul ?! Acceptă că șoaptele din jur sunt doar opinii, nu adevăruri verificate, și fii original, indiferent ce spune mulțimea. Creează, nu imita! Unele uși trebuie închise pur și simplu pentru că nu duc nicăieri!

Comments

comments