Mai dansezi în ploaie?

Home / Metaforice / Mai dansezi în ploaie?

Am primit azi un email în care era următorul motto: “Viaţa nu înseamnă să supravieţuieşti unei furtuni ci să ştii să dansezi în ploaie!” Mi-a plăcut! Cred că prea des ne luptăm doar să supravieţuim prin ce vine, şi ne târâm dintr-o furtună într-alta, plângându-ne de milă şi urmărind terifiaţi prognoza meteo. Desigur, metaforic vorbind. Şi păstrând stilul metaforic, cred că e important să învăţăm să dansăm prin ploaie (căci dansul se învaţă, nu-i aşa?) S-ar putea ca la început să nu ne iasă paşii, să alunecăm sau din cauza ploii să simţim un anume disconfort. Poate să ne simţim uşor ciudat aţintiţi de privirile celor ce se ascund sub umbrele colorate  sau aleargă să caute adăpost.

Ce înseamnă să dansezi în ploaie? Dansul înseamnă bucurie, aşa că să dansezi în ploaie înseamnă să te bucuri indiferent de ce vine peste tine. Să nu ai nevoie de soare ca să înfloreşti, să nu ţi se stingă focul din suflet sub puterea picurilor.

Să dansezi în ploaie înseamnă să fii original şi curajos. Mai înseamnă că fericirea ţi-este legată de ceva/Cineva mai tare decât norii, şi ploaia e doar un … eveniment meteo, care trece.  Aşa că, dacă dansezi în  ploaie eşti cu siguranţă şi puternic. Dansul în ploaie e o artă care contrastează puternic tendinţa “normală” a fugii de greutate, a vânării confortului. Cei ce dansează în ploaie sunt oamenii echilibraţi, biruitorii, aşa că prin furtunile de toate felurile ce se abat zilele astea, am o întrebare: “Dansezi, …?”

(imaginea este preluata de aici)

Comments

comments

8 Comments

 • narcisa

  si atunci cand dansezi in ploaie, parca nici stropii de ploaie nu mai sunt chiar asa de reci, nu simti frigul ce te inconjoara. 🙂

 • … Cateodata, da, cateodata, nu, dar ma straduiesc pe zi ce trece …

  Metafora ta imi aminteste de cartea lui Gordon McDonald, “Ordine in universul interior”, care trateaza aceeasi problema: indiferent de intemperiile emotionale, profesionale, economice … care ne invaluie, universul nostru interior ar trebui sa fie intr-un echilibru stabil in jurul Singurului reper imperturbabil !

  PS: imi place noul tau look, sa-ti fie de bine !

 • am scris intamplator in google ‘sa dansam in ploaie’ si aceasta postare a fost primul link dat de goole si mi-a placut
  frumos scris 🙂 frumoasa conceptie!

 • Silviu

  Foarte frumos motto-ul, ne arată că lucrurile sunt așa cum vrem noi să fie. Dacă vrem să zicem că ploaia e ceva rău atunci o să fie ceva rău, dar dacă o luam ca pe ceva frumos și dansăm atunci ne putem chiar bucura de ploaie. Cu alte cuvinte “Nimic nu este nici bun, nici rău, dacă nu îl considerăm ca atare.”
  William Shakespeare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *