Oameni de plastelină

Caracterizaţi de maleabilitate excesivă, oamenii de plastelină iau uşor diverse forme, în funcţie de influenţa din viaţa lor. Se mulează perfect de cineva cu o personalitate puternică şi convingeri bine creionate.

Nu au păreri personale nici drame proprii. Nici vise. Trăiesc din inerţie, viaţa lor reflectă doar influenţe. Cea mai mare tragedie ce li se poate întâmpla e răcirea relaţiei de care depind. Atunci se simt pierduţi, pentru că doar relaţionaţi la cineva au o formă.

Vor deveni ceea ce tu eşti. Nu te vor contrazice pentru că oamenii de palstelină nu au puterea să o facă. Părerea şi acceptarea ta sunt cele mai importante lucruri de dobândit. Cred că sunt oamenii careacterizaţi cel mai mult de dependenţa de alţii, pentru că la ei e un mod de viaţă. Visele tale vor deveni visele lor, luptele tale le vor lupta şi ei, supările-ţi vor deveni de asemenea ale lor. Nimic personal, nimic ce să îi identifice.

Cum îi recunoşti? Simplu! După fluctuaţiile viselor, planurilor. Nu cred că sunt periculoşi. Ei vor doar să depindă de cineva. Cum spuneam nu au drame existenţiale. Suferinţa de a nu avea de cine să depindă ia sfârşit în momentul apariţiei altcuiva cu personalitate puternică. Iar pentru ceilalţi…. sunt doar acei “prieteni” care aprobă mereu. Nu vei găsi la ei vreo idee obiectivă, vreun adevăr ce te-ar putea durea dar care ţi-ar fi necesar. Nu cred că pot deveni prieteni adevăraţi. Sunt doar oamenii de plastelină pe care îi modelezi cum vrei, şi nici nu trebuie să te simţi vinovat. E singurul lucru pe care îl aşteaptă de la viaţă. E singura lor şansă să ajungă undeva, aşa că, fii bun: ia-i cu tine!

Comments

comments