Regulile bune… de încălcat, doar?!

Home / Băgări de seamă / Regulile bune… de încălcat, doar?!

2213951713_135d1babc61Relaţia dintre noi şi reguli e în felul următor : ele există, noi le încălcăm. Mai cu voie mai fără voie, cumva ne trezim pe contrasens, sau intrând pe interzis. Consecinţele?! Oare nu ar trebui sa varieze în funcţie de intenţionalitate?! Se întâmplă să nu fi intenţionat pur şi simplu să încalci regulile. Cum a fost deunazi: eu la volan două benzi pe sens, una pentru mers înainte una pentru virat dreapta. Copilul în scaun îmi tot explica de ce e colorată cu acuarele bluziţa de la vinete mama, o zis doamna Dana să pictăm vinete. Urmez tramvaiul fără să fiu atentă pe unde merg.  Eram convinsă că avem până la viraj aceeaşi bandă. Se face roşu şi….. fără să îmi dau seama mă trezesc a treia maşină. Tot în spatele tramvaiului doar că…. pe contrasens. Bine şi cu roţile din faţă pe partea haşurată, ştiţi aceea pe care nu e voie să staţionezi, să nu blochezi accesul pe strădiţa laterală. Şi colac peste pupăză în spatele meu mai era o maşină, albă cu girofar. Şi îmi spune să trag pe dreapta după semafor. Când mi-a înşirat toată lista de contravenţii nu mi-a venit să cred. Sigur, ştiam că am încălcat legea, dar atâtea capete de acuzare… şi posibilitatea rămânerii fără permis 60 de zile… ce am făcut? Zicea aşa: depăşirea unei coloane la semafor, încălcarea liniei continue în depăşire, staţionare pe contrasens şi pe spaţiul haşurat. Mă uitam la omul în uniformă care ţinea în mână permisul meu ca la spectacol, o primă audiţie. Şi nu am vrut să încalc nidiuna din toată lista. l-am şi întrebat dacă am mutră de  mecher în trafic . Ce de reguli am încălcat… doar din neatenţie. I-am cerut voie să spun şi partea mea de poveste, şi să judece el de nu poate să mă lase cu permis, e ok amenda şi punctele de penalizare. Apoi mi-a luat actele şi a plecat la el în maşină. Raissa făcea scandal de ce nenea rău a luat buletinu cu poza lui mami. Când i-am spus că nu e nenea rău ci un poliţist, a concluzionat că e un poliţist rău. Stând acolo şi aşteptând sentinţa, voi fi sau nu pieton m-am gândit  la toată povestea asta cu regulile. Scrise sau nescrise… pe care le încălcăm fără să vrem uneori, alteori cu încăpăţânarea intenţionatului. Mai este loc de dat înapoi după ce s-a întâmplat? Se poate repara? Există oare un timp în care putem reconsidera acţiunile pentru a obţine altfel de consecinţe? Sau trebuie doar ca plătind până la ultimul bănuţ să fim cu ochii în patru data viitoare, să ne învăţăm lecţia. Şi dacă nu învăţăm niciodată suficient…Reguli, reguli… iar noi cumva tot le vom încălca…. să fim gata să ne asumăm consecinţele doar.

Eu? În 48 de ore pot plăti la CEC sau primărie. Încă sunt şofer, si fara puncte pe desupra  😛

Comments

comments

6 Comments

 • chrina

  hahahaha! cred ca amenintarea ca imi duce el copilul la gradinita in fiecare zi de ma lasa fara permis a contat, nuanta parului i-o fi explicat lui unele lucruri :))))

 • Jone

  “crina eu cred ca s-a gandit “nenea rau” ca vrea sa die nenea bun si ca pe o asemenea doamna ca si tine o poate ierta asa la prima data.

 • Perioada mea cea mai agresiva la volan a fost ( fara nici-o intentie ) atunci cand eram insarcinata; poate din motive hormonale ;), poate pentru ca stiam undeva, intr-un coltisor, ca nici-un politist n-o sa se indure sa-mi ia carnetul in situatia in care eram …

  Oare Isus n-a venit pentru ca noi nu suntem in stare sa respectam nici o regula pana la capat ? Si-a platit El si ultimul banut …

  Este extraordinar ca ti-ai pastrat carnetul si ai grija la conversatiile de la volan ! 🙂

  PS: tocmai am citit pe bloguri despre accidentul lui Emanuel Salagean – el n-a mai primit a doua sansa pentru a respecta regulile de circulatie ! Ma intreb: chiar daca stim ca nu putem respecta regulile, nu trebuie sa ne straduim s-o facem, totusi ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *