De toate

În final

În final contează ce ai reușit să fii mai degrabă decât ce ai reușit să ai – atunci de ce alergăm să agonisim și lucruri și amintiri? Caracterul e cel mai de preț, e ceea ce contează cu adevărat. E singurul bun pe care odată dobândit nu îl mai putem pierde.

Contează mai mult cât ai dăruit, nu cât ai primit. -Ce paradox! A dărui din ce e al tău, din ce ți se cuvine de fapt și de drept te face mai bogat decât a strânge cu dinții de lucruri, decât a căuta să le protejăm de ceilalți. Comori unde le mănâncă moliile și rugina…

Vorbele cu care ai zidit sunt mai de preț decât cele spuse doar așa, de dragul conversației. – Biblicul dat de socoteală pentru orice cuvânt nefolositor nu mai motivează pe nimeni. Ne-am erijat în judecători ai vieților celorlalți și dăm verdicte apreciind că primesc ce merită, și uităm să zidim. O vorbă care nu ne costă nimic, decât bunătatea de a o rosti, poate însemna enorm pentru cine o ascultă.

Cât ai ascultat, înțeles sau ajutat primează față de cât ai fost tu ajutat.- Atâtea persoane singure se pierd în mulțimea anilor! Atâtea ființe au drame neștiute și ascund în suflet răni pe care nu le bănuim. Și nu le spun că nu-i nimeni să asculte. E o artă a ascultării celorlalți. și de aici începe tot. După ce asculți, poți ajuta.

În final contează mai mult cât te-ai uitat pe tine și ai prețuit pe ceilalți; fix gestul gratuit, contează!

Celelalte lucruri, importante și ele, ți-au fost de folos ție. Poate te-au adus într-un loc nou, într-un stadiu diferit al vieții tale, au consolat pierderi sau au adus beneficii suplimentare. Sărbătorește-le! Dar cel mai mult contează lucrurile simple prin care ai devenit altora util.

La mulți ani pentru 2016, și săa vem cu toții un an care contează!

Sursa foto, aici.

Comments

comments