Oameni şi oameni

Oameni de porţelan

Fini, frumoşi, fragili, 3 “f” ce îi reprezintă.

Oameni valoroşi, atent sculptaţi, impecabili în gesturi şi ţinută, dau strălucire oricări loc. Privindu-i parcă  împrumuţi din graţia lor. Dar atenţie! Se sparg aşa de uşor!!!! Nu rezistă la şocuri puternice. Şi când se sparg, numai au nimic din frumuseţea sau fineţea anterioară. Şi nici valoare. La o adică ce să faci cu o grămadă de cioburi?! Cei nostalgici le adună, le lipesc fără a putea reconstrui vreodată iniţialul. Alţii le aruncă fără regrete.

Cioburi… Cioburi ce te rănesc uneori în spargerea lor. Nu mă înţelegeţi greşit. Am plătit scump lecţia “Oamenii sunt valoroşi!”, deci nu recomand aruncarea lor la gunoi. Vreau să spun doar că oamenii de porţelan sunt extrem de casanţi. Trebuie mânuiţi cu multă grijă.

Trataţi-i cu diplomaţie şi mănuşi. Păstraţi-i întregi, cât ţine de voi! Sigur că toţi ne avem laturile noastre de porţelan, asta ar trebui să ne ajute să îi tratăm pe ei adecvat. Să încetăm cu mirarea că sunt aşa, cu eforturile căutării de ce sunt aşa, cu naivitatea schimbării lor.

Oamenii de porţelan sunt fragili, şi au nevoie de acceptarea, grija şi iubirea noastră. Cât de greu poate fi ?!

Comments

comments