De toate

Anii cei noi

În 31 decembrie, anual, se încheie doar calendaristic un an. Dincolo de noaptea Revelionului, omul se trezește în ianuarie cu aceleași bagaje de orice fel ar fi acestea, emoționale, sociale, financiare. Resetarea zilelor e un răgaz de a evalua și regândi, poate, unele opțiuni, în rest, același optimism sau dezamăgire, aceeași bucurie de a trăi sau saturație de tot.

Entuziasmul petrecerilor de Anul Nou se domolește o dată cu trecerea timpului. Ca majoritatea lucrurilor ce odinioară fascinau, devine o normalitate pe care omul caută a o trăi alături de persoane semnificative. Cred că dintre plusurile pe care la aduce înaintarea în timp, cel mai de seamă e gradul crescut de selectivitate atât față de oportunități, cât și față de persoane. Nu mai merge oricum. Nu mai e bun oricine. În fond, nu mai e sfârșitul lumii dacă nu e ca-n reclame.

Nu am început anul cu cinism, dimpotrivă. Îmi reevalueaz ieșirea din zona de confort și caut să punctez niște rezoluții. Cred totuși că-s necesare, important e cum le formulăm, raportat la ce s-a ales de cele din urmă.

Spre exemplu, anul trecut am reușit să citesc mai puțin decât am vrut, deci voi adăuga pe listă file noi, am făcut mai multe decât chiar trebuia, deci voi mai spune și „nu”. Și neapărat voi călători mai mult. Locuim la aceeași adresă niște oameni fascinanți, familia mea, anul acesta voi căuta mai multe destinații în care să fim împreună. Cam așa aș începe Noul An.

Faceți și voi ceva frumos din 2025! Evaluați și programați, măcar în linii mari. Iar dacă vedeți că aveți aceleași situații ca anul trecut, fiți înțelegători. Revelionul nu e magie; dați-vă timp, alegeți să trăiți intenționat și anul se va face mai bun, mai ușor. Doar companiile low cost te iau fără bagaje, în rest, le duci cu tine.
La mulți ani și-un 2025 ușor, frumos și sănătos!

Sursa foto, aici și aici.

Comments

comments