Alfabet

A, azi

Multe cuvinte încep cu A, dar cred că dintre toate aș alege adverbul azi. Și aceasta pentru că am restanțele mele la timpul prezent; prea mi-am proiectat visele undeva în viitorul îndepărtat și intangibil, prea mi-am idealizat trecutul (glorios de-a dreptul) și uit astfel că acest azi e trecutul lui mâine, așa că sunt responsabilă pentru el.

Azi, acum, e timpul pentru a trece la împlinirea planurilor noastre! Nu este alt moment mai bun! Orice lucru amânat pe mâine e unul pe care fie nu-l dorim împlinit, fie nu avem resurse pentru el. Îmi place foarte mult o melodie care spune printre altele, daca trebuie să începi cândva de ce nu acum ?! Cred că e cel mai bun sfat! Cu mâine nu știm ce va fi, ieri, e trecut și nu mai putem schimba nimic. Azi, însă, e timpul cel mai bun, e timpul sigur. Și dacă azi suntem obosiți, merită totuși un efort, și dacă azi suntem triști, merită o sforțare pentru a depăși tristețea pentru că și acest azi va trece așa de ușor!

Mă nedumerește de ce atât de mulți așteaptă să trăiască cu adevărat; așteaptă să aibă 18 ani, apoi, fie să aibă un job,fie să se căsătorească, să aibă copii, casă, mașină, casă de vacanță, pensie… și uite, între aceste repere cum se scurge viața!  Hai să realizăm o antiteză între amânare și ziua de azi, și în mod subiectiv să alegem AZI. Să începem să trăim cu adevărat, să ne prețuim prezentul.

Alfabetul meu începe cu A, începe cu azi! Al tău?

Comments

comments