De toate

Alţii au 3 ani :)

pentru G.A. – La mulți ani!

Am găsit aici ceva interesant despre vârsta de 3 ani, anii voștri! Descrierea e făcută dezvoltării copilului, dar cred că se potrivește și vârstei unei familii. Iată deci:

“Varsta de 3 ani este una delicioasa. Pe de o parte, copilul e tot mai putin incapatanat si devine de la zi la zi mai cooperant. Incepe sa inteleaga ce este rabdarea (chiar daca ii displace acest concept) si are primele tendinte sa isi stapaneasca frustarile. Copilul incepe sa semene tot ma putin cu bebelusul plangacios care era acum un an. Este mai putin tiranic pentru parinti si tot mai captivat de cei din jur si de lumea minunata care il inconjoara.”

Când împlinești 3 ani ești considerat mare. Ai depășit faza acomodării cu viața, ți-ai însușit limbajul de iubire și îl perfecționezi practicându-l. Simțul umorului se adâncește, reușeşti să guști glume ce te au ca țintă fără să o simți ca insultă. Partea mea preferată din textul de mai sus e despre încăpăţânare şi răbdare. Dacă pentru răbdare veţi primi o “profesoară” în curând care va ţine cursuri intensiv (succes dragilor!) încăpăţânarea e studiu individual. Felicitări, până acum sunteţi pe calea cea bună!

Cei trei ani ai voştri au fost fini şi plini. Popasul meu e doar cât ridic paharul şi fac o urare: Delectaţi-vă , la 3 ani! Sărbătoriţi şi fiţi fericiţi în continuare, atât de fericiţi, cât viaţa toată! Şi acum aş vrea o felie de tort 🙂

Ps. Şi cifra 3 şi cifra 7 sunt fără soţ 😛

Comments

comments