De toate

Bucurie de Crăciun

E chiar mâine Ajunul, ah cât l-am așteptat și  cât de repede a venit iar! Dar câtă bucurie mi-aduce și-n acest an! E ca și cum aș fi încă de-o vârstă cu ai mei copii și aș aștepta nerăbdătoare programul, colindul, cadoul. Vremea? Aș avea vreo câteva obiecții la acest capitol, dar e Crăciunul și mă abțin.

De unde vraja sărbătorii? Deunăzi aș fi zis că i-o dă ninsoarea pufos așternută sub pașii colindătorilor, dar în ultima vreme ea vine fie înainte, fie după colind și Crăciunul nu a pierdut nimic din miraj. Deci nu! Nu ninsoarea dă famec, nici luminile, nici refrenele de colinde ce se aud de peste tot, nici brazii împodobiți ci … bucuria!

Crăciunul e cu siguranță sărbătoarea cea mai plină de bucurie din câte există. Hristos născut în iesle, esența sărbătorii, face ca tot efortul nostru să merite. Multele repetiții sunt doar etape în a-I dărui Lui un cadou perfect. Și atunci repetăm cu bucurie! Despre El e vorba în orice melodie și Lui îi închinăm, așa ca magii, tot ce-avem.  Și gătim cu bucurie în preajma Crăciunului, facem curățenie cu bucurie și suntem mai bucuroși de oaspeți ca oricând.

Să aveți un Crăciun fericit, plin de esență. Bucurați-vă și colindați cu toată inima. Dar nu vă mulțumiți cu nimic mai puțin, nu vă opriți pe drum. Fiți siguri că ați ajuns la ieslea Lui și de dragul Său etalați în dar aur, smirnă și tămâie, sau orice I-ți fi dăruind.

Hristos s-a născut! Bucurați-vă!

Comments

comments