Alfabet

D, Dumnezeu

De când mi-am început alfabetul (A-azi, B-Beni, C-consecvență) știam ce va fi litera D. Încă nu știu ce voi scrie mai departe. Nu mi-am găsit E-ul și nici restul literelor n-au corespondenți clari în mintea mea. Acum însă,  îmi caut cuvintele și le aleg pentru a scrie despre cea mai importantă literă dintre toate, D- Dumnezeu.

Nici măcar nu voi intra în polemică cu acei care-l neagă ca existență sau ca atribute morale. Nu asta face obiectul articolului de față. Vreau doar să scriu că pentru mine, Dumnezeu e totul, Singurul indispensabil în viața mea.

Mă definesc pe mine însămi prin El, și doar așa am valoare. Dumnezeul meu este dragoste fără limite, fără condiții, în ciuda a tot ce sunt, Dumnezeu e interesat de mine. Cu El, viața mea are speranță și rost. Nu mă tem de necunoscut și nici de cele mai sumbre previziuni asupra viitorului. Dumnezeu e deja acolo, și nu am motive să mă tem. M-a plămădit din țărână și mi-a dat suflare de viață, iar când în libertatea mea am ales să gust neascultarea, El și-a întins mâinile pe cruce să-mi ia vina.

Dumnezeul meu nu e un bătrânel ce stă sus în cer și se simte onorat de fac vreun bine, El e stăpân și Domn peste întreaga lume, așa că onoarea, e a mea! El nu e nici un vânător al greșelilor mele, nu le așteaptă dornic de pedepsire, ci mă-înconjoară cu iertare când cad. Și e drept, și bun, și chiar dacă adesea mintea mea nu-l poate pricepe ( nu știu nici eu de ce permite rău în lume, sau în viața mea) accept planul său ca pe ceva mai bun decât aș putea eu plănui vreodată.

Dumnezeu primește cântece de laudă de la fiecare răsărit de soare, dar ascultă cu plăcere când inima mea-i cântă. Nimic din ce se întâmplă în jur nu-i este ascuns- cutremure, vești de războaie, înălțarea sau căderea națiunilor, dar cunoaște îndeaproape și e interesat și de detaliile mele.

Când mă gândesc la Dumnezeu, mă încearcă un singur regret, că-n umanitatea mea, nu-i pot reflecta mai fidel ființa!

… Ce puțin am reușit să spun din tot ce aveam în suflet …

Comments

comments