De toate

Despre visurile tale

Cineva spunea că un vis bun, e cel care te sperie. Pe principiul acesta am ales pentru mine, și apoi să încurajez și pe cei din jur să aibă vise mari și să lupte pentru ele. E trist când auzi că sunt oameni care ar dori să dea timpul înapoi și să-și împlinească visurile. E trist când înțelegi că unii și le abandonează pe drum, sau , descurajați de cei din jur, nu mai cred nici ei în ele. De visurile pe care le ai, trebuie să ai mare grijă. Trebuie să te pregătești, să crești și tu pentru a fi la înălțimea lor.

Visul e mai mult decât un simplu gând sau o dorință. Acestea vin și trec, adesea condiționate de oameni cu care ne întâlnim, sau de experiențe pe care le trăim. Visul e ceva ce rămâne, și e motiv pentru diferite acțiuni. Complex fiind, și visul are origini în ceea trăim, citim ori privim. Dar nu despre apariția lui vreau să scriu, ci despre cum să ai grijă ce el pentru a se împlini cândva.

În primul rând, nu căuta acceptul celor mulți. Visurile tale te-au convins deja pe tine, nu e necesar să ți le confirme și alții. Vocea mulțimii e de cele mai multe ori lașă, îți arată prudent că nu se poate. Dacă visurile tale sunt mari, cei care le aud te vor convinge (cu exemple concrete) că e mai bine să-mbraci haina gri a celor care nu ies în evidență. Sigur, trebuie să fii susținut, și pentru aceea există cei dragi: familia și prietenii.

Apoi, înarmează-te cu răbdare. Dacă nu se-mplinesc în scurt timp, nu înseamnă că trebuie să renunți la ele. Cele mai multe au nevoie de vreme, și la fel și tu. Doar în povești se crește-ntr-o zi cât într-un an. Și apoi, răbdarea e bună. În timp ce o dezvolți, poți căuta strategii, poți dezvolta deprinderi, în alte cuvinte, poți fi activ pregătindu-te pentru a le transforma în realitate.

Nu în ultimul rând, trebuie să lupți pentru ele. Diferența dintre vise și visuri e că pentru cele din urmă trebuie să fii treaz și activ. Dacă eșuezi, caută modalități noi de abordare. Dacă descurajezi, nu te da bătut. Caută oamenii în care ai încredere, ascultă-i, crede-i, învață ce ai greșit și apoi, continuă. Fii perseverent știind că dificultățile te fac mai puternic.

Dar mai presus de orice, nu îți vinde visurile pentru beneficii imediate. Și gândește-te, peste 10 ani, ce vei fi dorit să începi azi? Apoi, începe. Nu te teme de greu, nu-i nimic dacă ești primul care vrea să meargă pe drumul acesta. Ai grijă de visurile tale și, fă-le realitate.

 

Sursa foto, aici. 

 

Comments

comments