Băgări de seamă

Fetele de moda veche

Nu demodate! E o diferenţă între demodat şi de modă veche. Cel de-al doilea termen nu are nici o conotaţie peiorativă. Fetele de modă veche sunt printre noi şi de multe ori trec neobservate. Se îmbracă frumos, vorbesc politicos şi au prieteni ca toate celelalte… Unde e diferenţa? Fetele de modă veche citesc cartea, nu preferă filmul. Au permis la zi la biblioteca judeţeană şi vizitează librăriile.

Când vine vorba de relaţia cu un băiat, o fată de modă veche nu merge pe presupus, aşteaptă să i se ceară prietenia, mâna… În cazul în care sfârşitul e inevitabil, ea nu se mulţumeşte cu tăcere, vrea să audă că e gata şi de ce. Îşi cunoaşte limitele şi poate suporta ideea de a nu fi perfectă. Nu se  joacă cu inima nimănui, fata de modă veche e devotată şi sinceră. Când spune da, o face pentru totdeauna şi necondiţionat. Se doreşte iubită şi pentru asta iubeşte la rândul ei la maxim.  Fetele de modă veche nu fac sex înainte de căsătorie, da… uite şi chestiunea pentru care sunt adesea luate în derâdere. Ele ştiu că iubirea aşteaptă, că  nu cedând vor păstra o relaţie ce scârţie, că nu aşa  se dovedeşte iubirea,  că e ok să nu fii ca modelul promovat de massmedia. Fetele de modă veche devin nişte soţii de invidiat. De fapt, când vor să se aşeze la casa lor băieţii caută acest gen, adesea total diferit de relaţiile avute anterior.

Fetele de modă veche ştiu folosi cuptorul  şi  cea mai bună prăjitură, mărturisesc cunoscuţii,  nu e de cofetărie ci făcută de mâna ei. Au multe trăsături desprinse din Proverbe 31. Ca şi mamă, fata de modă veche va pune preţ mai mare pe copiii ei decât pe carieră, va găsi echilibrul între ele, iar dacă e imposibil, vor prima copiii.

Nu! Fetele de modă veche nu sunt perfecte. Plâng adesea cu lacrimi de neînțeles, din cauze de nepriceput. Au uneori nevoie să tacă toţi şi toate în jur pentru a-şi auzi gândurile şi câte şi mai câte. Dar fetele de modă veche sunt pline de farmec. Şi sunt multe fete de modă veche azi. Depinde cum priveşti!

 Sursa foto, aici.

Comments

comments