De toate

Garanţie ?!?

Ofer garanţie…. Ternen de garanţie 2 ani… în garanţie… garantie

Cui nu-i plac certitudinile? Sau măcar promisiunea că în ingratul caz în care iese prost cineva va păti daune… Am vrea să putem cumva semna  contracte de garanţie în toate domeniile. Cineva să garanteze că şcoala pe care o alegi va fi de viitor şi când termini tu, că îi vei găsi de lucru în domeniul tău, că afacerea pe care o porneşti nu va da faliment ci va merge în profit, că băiatul pe care îl iubeşti te va iubi şi respecta la rândul lui, că odată căsăstorit vei fi fericit, că având copii vor fi sănătoşi…. Garanţii… ne place să mergem la sigur. Riscurile pe care le implică alegerile noastre să fie minime, şi garantate… de Dumnezeu desigur că el e garanţia supremă. Dar acest gen de garanţii nu există. Am garanţie la maşina de cafea, la aragaz (care s-a stricat fix a doua zi când i-a expirat termenul ), la frigider sau maşina de spălat. Un dosar întreg ce-mi asigura liniştea în ceea ce priveste aparatura din casa mea. Fix lucrurile cel mai puţin importante le aveam asigurate.

Dar adevăratele valori, lucrurile pe care nu le poţi cumpăra şi care sunt cele mai importante nu pot avea certificate de garanţie. Să nu te bucurie de ele atunci ?! Să nu visezi doar pentru că există şansa de a rămâne doar vis?! Să nu iubeşti deoarece ai putea fi rănit?! Să nu oferi o floare că s-ar putea să nu fie atât de entuziasmată de primirea ei pe cât te aşteptai?! Să nu fii optimist că s-ar putea să nu ai adreptate?!

Chiar aşa fără garanţii, viaţa e atât de frumoasă pe cât ţi-o faci! Şi în general nu are de ce să nu iasă bine dacă îţi dai silinţa, dacă faci tu ce ţine de tine şi dacă restul laşi în grija Cui n-are limite!

Comments

comments