Amalgam

Liber de nevoie…. viaţă de bugetar!

Azi e a doua zi neplătită pe luna noiembrie pe care bugetarii au fost forţaţi să o ia. O vină care nu  le aparţine e în cele din urmă achitată tot de ei. Cum să se împotrivească ? Şi mai ales cui ?! Le-a cerut cineva părerea? Nimeni nu i-a consultat mai dinainte, doar s-a decretat legea 329, o lege destul de ilegală dacă ar fi să ascultăm de unii experţi în domeniu, şi uite-aşa, au parvenit ulterior câteva note de la minister, de la inspectorat în care se oferă directive despre cum să fie acordate aceste zile neplătite: elevii şi părinţii nu trebuie să aibă de suferit ( în cazul cadrelor didactice).

Culmea e că în minunata noastră democraţie doreau să dicteze profesorilor ca aceste zile libere să fie de fapt alcătuite din suma orelor ce intră în norma didactică dar nu se desfăşoară la catedră. Altfel spus, să se ţină în continuare cursuri aşa pe gratis. Au pornit probabil de la premisa că şi aşa profesorii au doza lor de voluntariat dată de pregătiri pentru olimpiade, examene, teze, testări şi corigenţe care le efectuează de dragul elevilor. Bine că în cele din urmă vox populi, vox Dei, s-a impus vrerea celor mulţi care se prea poate că nu au crezut nici o clipă în majorarea salarială cu 50 de procente, dar nici să fie furată la drumul mare nu doreşte. A, da! Ni s-a cerut printre altele, să “donăm” aceşti bani dacă oricum ni se iau din salar, altfel spus, dacă hoţul îţi sparge casa spune-i tu unde e cutia de valori.

Ce ar mai fi de spus: asta e! Stăm azi fericiţi acasă! Vom mai sta şi în decembrie, banii vor fi iar mai puţini şi atunci, fix în preajma sărbătorilor. Ce sincronizare!! Personal, azi mi-am băut cafeaua la 9 jumate, uşor mai târziu decât de obicei, şi în liniştea “idilică” (asta e dată de cei doi copii care azi nu au grădi, din aceleaşi motive), mă apuc de redactarea subiectelor pentru teză, a baremului de corectare. Viaţă frumoasă, deci, cea de bugetar!

Comments

comments