Amalgam

Minusurile Mess-ului

E zece seara, pe lista mea de mess abunda zambaretii galbeni, in dreptul lor un ID, dincolo tineri ce relationeaza. Ce usor e sa cladesti relatii asa, nu? Ce conteaza ca ai cosuri? Ca n-ai freza? Ce conteaza ca de felul tau esti timid? Se rezolva! Cauti un citat fain ( vivat Internetul!) dai copy/paste si gata! Imi zicea cineva recent ca e nevoie de 36 minute pt a cuceri o fata. Ma intreb daca prin mess nu e mai scurt timpul?!

Te-a suparat cineva pe parcursul zilei? Tot pe mess o rezolvi ca e mai simplu. Cine mai poate suporta o privire vinovata?! Cine mai stie rosti: imi pare rau?! Ne ascundem in spatele unui ID, o poza de profil in care daca suntem noi, sigur nu exprimam ce simtim. S-apoi daca vrei sa demonstrezi cuiva cat de “nese” este X  e simplu: dai copy la intreaga discutie apoi paste cui vrei sa stie(asta dupa ce in prealabil l-ai sacait bine pe X sa fii sigur ca rabufneste, dar partea aia nu o pui…) Asta e barfa? Nuuu! E mai rau! Mult mai rau! E cel mai josnic mod de a trada; la o barfa mai iti scapa cate ceva, dar aici….

Messul permite sa iti fauresti o intreaga identitate, sa fii cine ai vrea. Nu esti obligat sa dai un raspuns imediat.. poti sa iti iei timp de gandire, poti fi deci mereu calculat.  Poti sa iti depasesti fara nici un efort toate limitele. Care e problema? Simplu: ca nu esti cine pretinzi! Si cand realitaea te va ajunge vei plati aceasta discrepanta. Citeam mai demult pe blogul cuiva o idee ce chiar mi-a placut: era o invitatie la a iesi in parc si a manca seminte cu prietenii. Ce simplu, nu? Si-atunci ce e cu atata lume pe mess?!

Personal evit sa ma cert pe mess. Imi place sa citesc ochii interlocutorului, sa ii simt tremurul din voce, sa ii aud argumentele si convingerea cu care le spune. Altfel doar schimbam replici. Nici pentru a repara relatii pe mess nu sunt. Se pierde fix magia aia a impacarii, a stransului de mana… Sincer cred ca si de-aia ne sunt asa de fragile relatiile Cat despre a cunoaste asa… hm! Cata vreme e doar un start. Stiti voi? Viata bate filmul! S-apoi filmul e regizat de nume mari, asa ca sigur viata bate si messul. Hai mai bine s-o traim! Sa ne reamintim ce culoare au ochii prietenilor nostri, cat de adanca le e privirea cand sunt tristi, cat de aproape le e cerul cand sunt fericiti.

Si totusi, care sunt minusurile mess-ului? De parca nu le-ati sti! Hai mai bine sa il folosim atunci in avantajul nostru!

Ps.

Orice asemanare cu personajele reale e pur intamplatoare 😛

Comments

comments