De toate

Povești despre iarna care vine

Da, știu! A venit iarna de ceva vreme, mărturie stau gradele lipsă din termometru. Și totuși ce e mai bun în această iarnă urmează : Crăciunul, colindul, zăpada…. În fiecare an luna decembrie trece ușor printre cadourile alese cu multă grijă,  împachetate și despachetate cu drag. Bucuria și miracolul se împletesc și doriții fulgi sporesc mirajul. Cât e de frumoasă iarna în decembrie! Și frigul pare suportabil, aglomerațiile  străzii și a agendelor nu ne apasă la fel ca în … februarie!

Mulți ”Moși ” se perindă și-n iarna care vine. Le umplem noi sacul, ei culeg recunoștința mai micilor primitori de daruri. De ce continuăm să îi suplinim iarnă de iarnă? Cred că zâmbetul și exclamațiile copilului ce-n zori găsește darul în ghetuțe compensează efortul.

Deși i se spune anotimpul alb, iarna care vine e tare colorată. Ca și cele ce au trecut și sunt așternute doar în amintirile noastre. E verde ca bradul, e mov și argintie ca beteala din acest an (în cazul meu, desigur), e roșie ca iubirea Tatălui ce-l dăruiește pe Hristos lumii. Are și culoarea ochilor celor dragi și parfumul bucuriei.

Vine, vine iarna! Să înceapă poveștile la gura sobei, las, fie anul acesta ca niciodată, ori ca-n povești.

 

Comments

comments