Băgări de seamă

Visul fetelor: să fie mirese!

Spaima băieţilor? Visul fetelor !

Fetele visează de mici rochia, buchetul, apoi domnisorii, florile şi încet încet întreg scenariul nunţii prinde contur. De aici până la a transforma totul într-o obsesie de proporţii nu e cale lungă. (vezi filmul Love stinks ) O să mă rezum de data aceasta să vorbesc despre vis, nu despre obsesie. Pentru ca visul e ceva nevinovat şi frumos. Şi poate rămâne vis, nu obsesie indiferent cu câţi ani ai depăşit majoratul şi esti inca solo. E vorba de o alegere!

 Cred că această predilecţie spre mirese are de-a face mult cu lumea basmelor şi dragul pe care îl prind de personajele de acolo. Toate fetiţele se visează prinţese într-o lume de basm. Această lume nu există pe tărâmul real însă. Singura reprezentantă ce transcede însă lumile şi ajunge în cea reală este mireasa, un fel de prinţesă albă. Are şi prinţ în costum elegant alături, şi o mulţime de curteni care preţ de o zi o au pe ea în centrul atenţiei. O admiră, se străduiesc a-i face ziua fericită.

De acolo porneşte tot. Apoi fetele sunt fiinţe sensibile ce au nevoie de iubire şi stabilitate, şi la stadiul acesta mireasa trece dincolo de rochie si decor si devine o primă fază pentru o lungă poveste. E prima zi din ceea ce ele vor a fi pentru tot restul vieţii. Băieţilor li se pare cel puţin ciudate aceste dorinţe. Greu de înţeles. Şi ei vor să se căsătorească, să fie iubiţi, respectaţi, dar dacă nu îi sperie ideea cel puţin îi face să fie mai rezervaţi. Nu devine un vis cum sunt cele legate de maşini, motoare…. E de înţeles asta! În copliărie, ei nu schimbă ţinute de gală păpuşilor ci fac curse de maşini. Crescând le rămâne preocuparea.

Aşadar, diferenţele între sexe nu sunt puţine! În loc de concluzie: fetelor, lăsaţi visul să rămână vis şi de dragul consecinţelor dacă nu de-alta. Obsesiile sunt urâte şi au consecinţe dezastruoase. Iar  pentru băieţi: nu vă speriaţi de visul lor. E normal, şi natural. Desigur visează să le puneţi inelul pe deget de când s-au îndrăgostit. Nu neaparat se aşteaptă la asta, nu neaparat îl vor accepta a doua zi. Îl visează doar. Nu vă speriaţi şi nu vă bateţi capul să le înţelegeţi. Nici ele nu se omoară să priceapă tot ce e sub capota maşinii visurilor voastre 😛

Comments

comments