De toate

Apologetica unui întârziat

(articol scris de mână în agendă într-un moment de plictis cândva în noiembrie)

Cred că scurgerea timpului este un lucru variabil de la om la om, altfel cum să explici faptul că unii trăiesc mereu în contratimp ?!

Ce trebuie să ştiţi despre un întârziat ?!

  • Niciodată omul lipsit de punctualitate nu-şi planifică să fie astfel. E undeva o fisură pe unde timpul lui se scurge neobservat.
  • Odată ce a devenit conştient de problema lui se luptă din greu pentru a o remedia. Poate e cea mai aprigă luptă, şi uneori, când e înfrânt, îţi va spune că nu-i pasă. Să nu-l crezi! E doar instinctul de apărare.
  • Ca un făcut, în viaţa lui apar mereu accidente izolate care fură timp, cu cât evenimentul la care e aşteptat e mai important, cu atât e mai mare probabilitatea producerii incidentelor.
  • Uneori, ajunge târziu din cauze independent de voința sa, există și alte persoane care-i consumă timpul pe ultima sută de metri.

Cei ce auziţi cu uşurinţă ceasul în zori, care ajungeţi cu 15 minute înainte de ora stabilită, fiţi înţelegători: întârziatul nu şi-a planificat să vă sfideze. Un întârziat e de obicei omul cu multe responsabilități şi timp insuficient de bine împărţit. El are cele mai bune intenţii, iar lipsa lui de punctualitate e doar un defect. Dar, să fim sinceri, cine e perfect?!

Comments

comments