De toate

Cum să NU tratezi un om răcit

Sau mai bine zis, 4 greșeli de evitat

  1. Nu îl certa! Poate nu îți vine să crezi, dar nu a intenționat să se îmbolnăvească. Și în mod cert suferă mai tare decât tine, așa că, reproșurile de genul vezi dacă nu porți căciulă sau trebuia să iei o geacă mai groasă, nu ajută. Nu contează nici cum a reușit, nici de la cine a luat. Și cu siguranță, muștruluiala ta, oricât de bine intenționată ar fi, nu e de folos.
  2. Nu îi oferi tratamente. Nici remedii, de nici un fel, decât dacă îți solicită acest lucru. Cu precădere leacurile băbești, care funcționează în unele cazuri, nu pot fi date drept soluții magice. Ceaiul, mierea și lămâia, și tot ce mai poate fi folosit pe deasupra, îi sunt cunoscute și lui. E pur și simplu obositor să dea socoteală oricui despre cât se hidratează, ce vitamine ia.
  3. Nu-i discredita medicul! Dacă merge la tratament, dacă urmează o prescripție, nu îl trimite la altcineva. Există cumva obsesia aceasta a clasificării medicilor în funcție de experiența personală a fiecăruia. Un medic bun pentru tine, nu e neapărat bun și pentru celălalt. Și în afara cazului în care medicul lui este acuzat de malpraxis, acordă-i încrederea de a fi bun, chiar dacă tu nu ai auzit de el.
  4. Nu te aștepta să dea randamentul obișnuit, indiferent dacă ți-e prieten, coleg sau un simplu cunoscut. În fond, e răcit, extenuat mai mult decât de obicei, acordă-i un gram de înțelegere și, de ce nu, o mână de ajutor sau 1 kg de portocale. Și nu îi pune prea multe întrebări: în cel mai bun caz, îi trece în 7 zile. Apoi, în convalescență, va fi mai bine.

Articol scris din experiența ultimei răceli.

Sursa foto, aici.

Comments

comments