cotidiene

”Eu cu cine votez?”

Asemeni Cetățeanului turmentat mă confrunt cu întrebarea de mai sus. Bine, bine, urmează alegeri. Dar de votat, cu cine e de votat?

Care e candidatul acela care vrea binele unei nații mai presus de al său? Care știe cum se conduce o țară și nu ne-ar face de rușine în eventualitatea unor crize politice? Candidatul cu un program electoral valid, cu prestanță și decență, care după 4 ani să lase o moștenire de la care să se poată clădi pe mai departe?! Iată detalierile întrebării din titlu, eu cu cine votez?

Departe de mine gândul să înclin balanța în vreo direcție. Vreau doar să punctez câteva chestiuni deosebit de importante.

În primul rând trebuie să votăm. E un act de responsabilitate, o datorie de cetățean cum se spune în popor. Un fel de  da Cezarului ce e al Cezarului. E o libertate pentru care alții au plătit scump. Și, sigur că votul fiecăruia contează. Așa se definește astfel un întreg, un rezultat. A nu vota nu e un semn de protest, ci de nepăsare.

Apoi, consider că înainte de a pune ștampila e important să ne informăm. Din surse credibile, că obiectivitate n-am prea văzut să existe în această campanie. Dacă opiniile ni le formăm în funcție de numărul de afișe de pe stradă, de scrisorile primite în poștă, de ce crede vecinul sau de cum votează vreo persoană pe care o respectăm, atunci, în ce măsură votul nostru e… al nostru?!

Și, da, e greu să decizi! Vorba mamei, nici unul nu e bun! Ar fi simplu să alegi între opțiuni clare: alb, negru. Fie și … gri! Dar aici toate persoanele au câte ceva de trecut cu vederea, ceva ce până deunăzi fusese ascuns. În dreptul unora ficțiunea a întrecut realitatea, și-i cade în cârcă tot electoratului de a analiza, a decide și a vota. Dar aceasta este situația. Nu avem cum s-o schimbăm acum.

Personal mi-am făcut temele, mi-am format o părere și mâine voi vota. Vă îndemn să faceți la fel; votați după cum vă sunt convingerile, doar NU STAȚI ACASĂ!

Comments

comments