De toate

Iarba verde

Ce ți-e și cu spusa asta, să ieșim la iarbă verde?! O altă vorbă de-a noastră, a românilor, sinonimă pentru picnic, excursie, și alte sintagme englezesti pe care nu le redau aici.

Deci, cum spuneam am fost la iarbă verde, cu alte familii de la Betania și a fost foarte, foarte fain. Nu a fost doar iarbă verde(destul de înaltă, în fază inițială, ci și soare, vreme bună și mai ales,  voie bună. S-a amestecat cu sunetul grătarelor mult râset de copii și părinți la un loc, mult joc- fotbal (pentru cei puternici, bărbații), volei, uno (pentru doamne) iar pentru copii jocuri multe și mărunte, vorba ‘ceea.

Cei care veți viziona videoclipul realizat de Petri veți vedea ca o buna parte am tot tras de funia respectivă. Am învățat și unele lecții etice acolo. Astfel, a fi tras cu funia, nu este sinonim cu a fi tras pe sfoară iar când capul unei familii cade,se întâmplă la fel și celorlalți. Am văzut apoi, că nu în număr stă tăria, ci în puterea fiecăruia, și că dacă cel cu care te confrunți e pe-o tărie cu tine, câștigă cel ce nu-și pierde concentrarea, cel ce-n mintea lui nu renunță la luptă. Am mai învățat de la copii, că sonorul cu care-și  plâng durerea nu e echivalent nici cu intensitatea ei, nici cu gravitatea loviturii, că locul interzis, e cel mai tentant, și se pot găsi nenumărate motive și metode de-a ajunge acolo. Tot de la ei am învățat că poți să te bucuri de clipă și dacă nu ești în centrul atenției, că poți râde și țopăi și de altul e lupul și alta oaia- la joc, desigur !

Da, am fost la iarbă verde și-a fost bine. Ce-a rămas în afara amintirilor, fotografiilor și-a filmulețului? Au rămas oameni pe lângă care va fi mai greu să treci doar c-un salut. Va fi natural să te oprești c-un sincer și interesat ”ce mai faci?”. Așa, să tot mergi !

[vimeo http://www.vimeo.com/23106562 w=400&h=225]

Families @ BBQ from Petri Muntean on Vimeo.

Comments

comments