De toate

Pertinența întrebării

Nu te teme să întrebi! Să știi, e dreptul tău! Dacă te frământă un gând, verbalizează! Nu te lăsa măcinat de curiozități, nu plăsmui explicații bazate pe bruma de înțelegere pe care o ai. Păstrează-ți atenția îndreptată spre ce e important pentru tine. Caută răspunsuri și nu te mulțumi cu informația impersonală. Cercetează! Adevărul va sta în picioare. Nu va fi nici amenințat, nici ciuntit de curiozitățile tale.

Crede și nu cerceta e doar o vorbă a celor ce fie se temeau de întrebări, fie nu știau da răspunsuri. Credința ta se bazează pe dovezile primite în trecut. Și pe acestea le poți vedea și azi. Și revedea mâine. Și oricând vei avea nevoie de reasigurări.

Întrebările nu sunt rele, nici nu dau dovadă de rea-credință. Dacă izvorărăsc dintr-o inimă sinceră, sunt mai de apreciat decât nemulțumirea care tace-n haina ipocriziei.

Dar nu uita să le adresezi frumos. Pentru a fi pertinentă, orice întrebare trebuie rostită cu respect și-un strop de modestie. Că altfel seamănă a ceartă care nu are alt scop decât impunerea unui punct de vedere, sau a unei limitări asupra celorlalți.

Întreabă, caută, află! Trăiește autentic, fără mască! Dar mai ales, fii bun!

Sursa foto, aici.

Comments

comments