Amalgam

Nu înțeleg oamenii mici.

Nu înțeleg oamenii veșnic triști. Nici negativiștii. Admit, se întâmplă din când în când să ai parte de situații dificile, dar e mereu posibilitatea să te ridici, să depășești. Poate îmi scapă mie ceva, nu știu. Cred însă că mai important decât ce ni se întâmplă e modul în care reacționăm. Nicolae Iorga spunea că în viață toți cad, unii se ridică și merg mai departe, alții rămân să-și plângă de milă.

Cum să te complaci în înfrângeri? Și mai trist de atât, cum să lași frustrarea să îți ghideze deciziile viitoare?! Adică în loc să crești, în loc să înveți ceva din cele trăite, cum să alegi să te uiți cu jind  cei ce au biruit  nivelul tău actual ?! E normal apoi că-ți vine greu să-i mai vezi cu ochi buni … lași prejudecata să-ți întunece judecata. Și apoi te trezești asaltat de gânduri de toate culorile și porunca iubirii aproapelui devine ceva interpretabil ( interpretabil în favoarea celui ce vrea s-o evite).

Nu înțeleg conflictele nerezolvate și nici duplicitatea care derivă de aici. Nu văd de ce, în momentul în care ți-ai rănit semenul e greu spui ”îmi pare rău”. Sau invers, în situația în care cineva te calcă pe bătături de ce nu e simplu să îi spui. Cum ar putea ști că-ți greșește ?! Avem atâtea cuvinte, încât uneori nerostirea e plină de vină de vină. Și lașitate.

Nu înțeleg oamenii veșnic triști, înfrânți, duplicitari și frustrați. Mi se par atât de mici și condamnați să rămână doar spectatori !

Comments

comments