Băgări de seamă

… relatii de antrenament …

Am auzit ştiri cum că un matematician ar fi calculat şi ajuns la concluzia că pentru a fi pregătit să întâlneşti partenerul ideal(perechea potrivită) trebuie să ai înainte 12 relaţii. Abia apoi eşti matur emoţional să îţi întâlneşti sufletul pereche. Aşa să fie? Nu cred! Eu aş fi excepţia de la regulă, şi mai ştiu câteva … excepţii. Oricât îmi scormonesc memoria, nu cred că ştiu vreun exemplu care confirmă regula. Bine, nu am pretenţia că am făcut studii sociologice, sau calcule suficiente cât să pot emite reguli. Nici nu prea cred în acest gen de reguli sau statistici. Îmi par mai degrabă o formă de manipulare sau o scuză ieftină a incapacităţii de a persevera, de a lupta pentru relatii.

În modul în care a fost emisă această premiză atât oamenii cât şi sentimetele sunt ceva auxiliar, un fel de rotiţe ajutătore pentru a te pregăti să mergi singur pe bicicleta cu două roţi.

12

Ce n-a calculat însă respectivul matematician e sufletul investit, rănile provocate. E adevărat că fără efort nu obţinem nimic, dar la fel de adevărt e că unele bagaje le ducem cu noi mai mult decât am vrea sau mai mult decât ştim.

Adevărul e că nimeni nu poate creşte de unul singur, avem nevoie de ceilaţi să ne formăm ca indivizi. Dar la fel de adevărat e că cel mai mare profesor e chiar dragostea, şi aici nu mai e

vorba de numere. (Ce garanţie are cineva că relaţia 13 va merge?! Poate abia la a 14, sau a 20-a un ins devine matur). Ce gol sună un simplu calcul matematic! Pe când, iubind înveţi să te sacrifici, să pui fericirea celuilalt mai presus de a ta, iubind lupţi şi atunci când normalitatea îţi spune să renunţi. Nu cifrele deci, ci capacitatea de a te dărui în iubire te face matur. Nu credeţi?

Comments

comments