Școală

Școală, până nu e prea târziu!

Se-ncheie medii. Se dau teste: unii vor să se corecteze, alții cred că merită mai mult. Se fac obișnuitele rapoarte de final de semestru. Se finalizează în curând o primă etapă pentru școlarii lui 2015-2016, dar chiar și așa, școala continuă dincole de temele de vacanță, de iminentele examene. Continuă prin ceea ce aplică sau nu în fiecare zi școlarii. Școala nu e doar programul zilelor de curs desfășurate în instituția cu acest nume!

Și școala este importantă. Indiferent de notele pe care le primește prin social media învățământul românesc, părinți, învățați-vă copiii s-o iubească! Să le fie drag de carte! Să-nvețe, nu pentru note, nici pentru profesori! Să-nvețe pentru ei, pentru a ști! Pentru că zilele trec, și nu se vor mai întâlni niciodată cu acest timp special dedicat acumulării de cunoștințe. Pentru că lecțiile pe care le pierd vor rămâne neștiute în trecerea vremii.

Creșterea copiilor nu este doar de ordin fizic! Dezvoltarea și sănătatea lor intelectuală sunt extrem de importante! De aceea, părinți, încurajați-i, întrucât atârnă de voi, să aibă o atitudine receptivă față de învățătură, în fiecare clasă, nu doar în anii terminali când se-apropie examenele!

E trist că unii se trezesc prea târziu fie că au citit prea puțin, și nu pot face față unei conversații, fie că ar fi fost bine să învețe matematică să poată merge la o facultate cu profil mai de viitor, sau… și aici se poate completa oricum. Adevărul e acesta: va veni o zi când va fi fost bine să fi învățat. Să fi citit. Să fi luat școala în serios. Și atunci poate că unii din cei ce azi sunt copii, vă vor reproșa că nu i-ați încurajat, să aibă o altă atitudine.

E sfârșit de semestru… se-ncheie medii. Școala continuă însă, cu fiecare lucru nou pe care-l învață copilul. Să-nvețe, dar! Să nu fie cândva prea târziu!

Comments

comments