Seinfeld, revăzut!
Când vine vorba de filme, mie şi dragului meu (soţ) ne place să mergem la cinematograf, la Multiplex, mai ales dacă avem persoane de încredere care să stea cu copii. Dacă e să le vizionăm acasă, alegem seriale. Criteriul este durata, dar chiar și așa, se întâmplă să adormim înaintea sfârșitului de episod. Ce să faci, zilele pline!
Am terminat de vizionat serialul Seinfeld , mi-a luat câteva luni! Este o comedie uşoară, relaxantă, numai bună să te deconecteze de la gândurile presante ale unei zile, aşa că m-am uitat până la ultimul episod. Cu umor, personaje memorabile (Kramer rămâne preferatul meu!)şi prestaţia actorilor, au reuşit să facă din nimic o comedie de replici şi situaţii,în care, deşi protagoniştii nu sunt caracterizaţi de moralitate, comedia reuşeşte să evite vulgaritatea. Este un film despre banalităţile vieţii, fără a le judeca sau clasifica în bune sau rele. Atitudinea neutră, te lasă pe tine, telespectatorul amuzat, să decizi pro sau contra. Am auzit reproşul că nu ai ce învăţa din acest sitcom. Nu intenţionez să contrazic afirmaţia. Există însă cărţi suficiente din care ai de învăţat, şi poţi alege … pe teme!
Cum serialul este despre nimicurile de zi cu zi, când povestim despre el, o facem cu referire la personaje: Jerry Seinfeld (un comediant de succes), care duce o viaţă uşoară, George Constanza, prietenul lui, tipul leneşului, al mincinosului, profitorului, veşnic nemulțumitului şi a inadaptatului care reuşeşte cu graţie să complice mereu lucrurile simple. Cosmo Kramer, vecinul excentric, cel mai uman dintre toţi (după părerea mea), tipul original şi misterios, care nu participă la toate dramele celorlalţi trei, trăindu-şi-le pe ale lui dincolo de uşa apartamentului său. Se hrăneşte din frigiderul lui Jerry şi oridecâteori este solicitat, încearcă să ajute, dar stângaci nu reuşeşte decât să încurce (episodul cu mobila antică a lui Elaine, sau plimbarea cu caleaşca). Elaine, fosta iubită a lui Jerry este singura care munceşte din greu şi încearcă a-şi clădi o carieră. Fire directă şi nonconformistă este ajunsă de consecinţele faptelor mai pregnant decât George. Mai este de amintit şi Newman, poştaşul şi prietenul lui Kramer, care aduce plusul lui de originalitate şi îşi merită locul şi doar pentru salutul “Hello, Newman! / Hello Jerry! ” (a se citi cu intonaţie! )
Eu am revăzut filmul, şi mi-a plăcut şi de data aceasta. Nu ţin neaparat să-l recomand. Dar dacă tot plouă afară, sau e prea cald şi trebuie să stai în casă, un episod e numai bun. E aşa, genul fără obligaţii, adică nu e neaparat să vezi continuarea.
Si mie mi-a placut mult cand l-am vazut, insa sa-l reiau de la capat nu prea mai vreau. A fost un serial de comedie bun si il recomand celor care nu au avut ocazia sa-l vada la TV.
un fiml/serial buna care tia- ramas in minte si care te-a impresionat placaut si cand il revezi iti place la fel de mult ca si prima data;)
Kramer e crema serialului.Parfum cu aroma de plaja si o carte despre masute de cafea:))fara el si George serialul n-ar avea nici un farmec.Friends si Seinfeld zic eu ca sunt cele mai amuzante seriale.Era bine sa fi discutat la orele de limba romana despre Seinfeld:))
Perfect deaord cu tine Gabi! Și mie mi-au plăcut ambele filme. Deosebite! Am scris undeva și despre Friends, parca… Cât despre orele de școală… îmi place să cred că reușesc să îi cu ceresc pe copii și cu cele din programă, dar aș putea lua sugestia ta pentru orele de dirigenție 🙂
Friends mi-a placut mai mult ca Seinfeld.Joey si Chandler ma fac sa rad de fiecare data cand imi amintesc de Friends cu asa nume,Chandler, cum sa nu fii amuzant:)) si inca Bing.Nu o sa uit niciodata episoadele in care aparea Janice cu OOOOMMMGGG chestia aia cred ca a devenit epica.Eu zic ca le-ar prinde bine copiilor seriale gen Seinfeld sau Friends daca ma gandesc mai bine elevilor de liceu le-ar prinde mai bine.Ma dispera filmele de gen Twilight cu actori fara pic de expresivitate .Insa ce mi se pare de-a dreptul stupid la film e urmatoarea chestie zicea cineva ca in final domnisoara Bella cu Eduard vor avea un copil care v-a sa fie jumate vampir jumate om.Si ce o sa faca o sa isi suga singura sangele:)) cum poate exista asa ceva jumate vampir jumate om.In fine mi se pare tampit sa urmaresti un film care promoveaza o idee ca asta: jumate om jumate vampir.Orele de romana sa ramana romana greseala mea …chiar au nevoie!Nu suport sa aud elevii de liceu spunand la ce-mi foloseste sa citesc carti?Numai vorbesc de cei trecuti de liceu.Mai trece cineva pe la biblioteca scolii din placere?
Măi, eu trebuie să recunosc, nu am văzut Twilight, deși am încercat, m-a pierdut pe parcurs. Și, la fel și mie, mi-a plăcut mai mult Friends, dar cum zici tu, prinde mai bine la cei de liceu.Gimnaziștii sunt încă cu Hanna Montana, dacă au trecut de la telenovele 🙁 No comment! Cât despre cărți… au un concurent serios în jocurile pe calculator. Partea mea e să-i motivez / momesc cum pot mai bine spre lectură. Pe unii-i prinde, pe alții, nu! Biblioteca școlii e, din păcate prea săracă. Așa că an de an, facem în septembrie o excursie până la județeană și ne facem permise 🙂
Eu am fost intr-un fel “fortat” sa ma uit la Twilight filmul si cartea extrem de sarace in continut insa na daca are priza la publicul larg degeaba le spui ca e prostie ca nu inteleg,Hanna Montana iarasi o prostie comerciala.Nu pot sa inteleg de ce dau astia la televizor Hanna Montana cand noi romanii avem atatea seriale vechi pentru copii cu actori foarte buni.E mica scoala pentru o biblioteca interesanta bine ca ii mai duce cineva si pe ei la biblioteca judeteana stiu studenti care habar n-au unde e biblioteca judeteana.Dosarele X un alt serial care mi-a placut enorm oricum tre sa recunoastem anii 90 au produs in general cele mai bune seriale la ora actuala sunt o gramada de seriale insa cred ca Lost si Desperate Housewives merita vazute .
Vreau să-mi păstrez tonalitatea optimistă, să văd partea plină a paharului, așa că nu voi spune că există și profesori care nu știu unde e noul sediu….
Aș adăuga listei tale și serialul House, în rest, de acord cu tine- ești un fost elev bun, avem o predilecție comună spre anumite seriale, văd. 🙂 Dosarele X l-am văzut doar atunci când rula la tv, ar merita poate revăzut. În materie de comedie, preferatul meu rămâne MASH, chiar dacă e mai vechi.
House am uitat de el.Personajul e special am urmarit serialul din cauza lui Gregory House eram satul de atatea seriale cu spital da el era super.Cat despre profesori care nu stiu unde e sediul bibliotecii as zice sa le fie rusine dar asa putin cred ca se simt si ei…e penibil.Daca ar citi lumea mai mult si ar da seama ca sunt o groaza de filme realizate dupa carti pentru mine Lost a fost un fel de Insula misterioasa a lui Jules Verne.Da na pentru unii subtitrarea e mai comoda decat o carte.Ce sa inteleaga o persoana cu un limbaj de mahala din cartile lui Verne,May,Hugo…cat timp nu vrei sa faci tu singur ceva pentru tine nimeni nu o sa faca nimic.
Eu prefer oricând cartea ecranizării! Știu că așa și trebuie dată fiind profesia mea, dar, încă din liceu am aceste gusturi. Spre exemplu, Cronicile din Narnia, cartea e de-a dreptul sublimă, filmul, nu intră deloc în seria preferatelor mele. Limbajul se formează prin lectură, și dacă inițial e de mahala, vorba ta, și nu înțelege nimic dintr-o carte, să citească mai departe. Va fi mai deștept la fiecare pagină parcursă. Mă bucur să știu că tu mai citești. E un lucru foarte bun, cum și singur ți-ai dat seama!
Normal si eu prefer cartea inaintea filmului am citit si Harry Potter si tre sa zic cartea a fost cu mult peste film.S-au omis foarte multe lucruri interesante in fine nu e un stil pe care il citesc constant insa JkR a reusit sa creeze ceva foarte original inspirandu-se din mitologii mai cu seama cea greaca….da in fine filmul meu preferat ecranizat dupa carte e The Godfather.Aveam in clasa a 12-a doi colegi care nu citea deloc.Amandoi culturisti axati pe muschi si chestii de genu si-am reusit sa ii fac sa citeasca o carte.Era biografia unui mafionat.Au citito si le-au placut.Am ajuns sa citesc mult si constant pentru ca la un moment dat am auzit pe cineva spunand: diferenta dintre oameni o face gradul de cultura.
Există gusturi și în materie de lectură, teza mea de disertație fix asta dezbătea, gustul pentru lectură. Dacă cineva citește ceva ce i se potrivește va rămâne prieten cu cartea, de aceea e așa de greu să recomanzi o carte. Îmi amintesc de una de Nathaniel Hawthorne care mi-a placut tare mult, si am recomanandat-o surorii mele, ea s-a chinuit câteva luni cu ea: nu i-a plăcut deloc, deși citește și ea, dar încăpățânată n-a lăsat-o neterminată.
Și diferența e făcută mereu de gradul de cultură, știi tu, acest ceva pe care nu-l poți cumpăra cu bani 😉
Sunt perfect de acord cu privire la varietatea de gusturi literare.Am prins o vorba :Gusturile nu se discuta,calitatea da.Uneori tre privit atent la calitatea lecturi,a cartilor.E un moment pentru Harry Potter e o faza pentru Twilight insa trebuie privit dincolo spre un Garcia Marquez,Cesare Pavese,Poe,CIoran,Cartarescu pana spre varf Socrate,Platon,Aristotel etc.Consider ca e necesar ca lectura sa cuprinda cat mai multe nume din varii domenii: beletristica,filozofie,sociologie etc. si spun lucrul acesta deoarece prea multi se angreneaza in asa zise dispute “filosofice” dar care n-au nici o legatura cu filosofia.Prea multe opinii foarte putine pareri.Nu-mi plac oamenii care se contrazic unul pe celalalt fara a dispune de o baza solida de cunostinte de aceea cred ca e nevoie ca fiecare sa cunoasca cate putin din cat mai mult.
De aceea spun eu că e necesar să ai un îndrumător în materie de lectură, altfel ești pierdut! Nu tot ce e carte e și valoare. Pe tine cine te-a ghidat?
Cât despre cititul din mai multe domenii, pot sa spun ca e minusul si al cititorilor care se limiteaza la o singura arie…
am mancat un i:))
Am avut un profesor de limba romana la CFR si el imi aducea tot felul de carti si obisnuia sa-mi recomande o carte sau mai multe cand corecta lucrarile .Am citit de mic dar mai tarziu am inceput sa citesc mai mult iar filosofie am inceput sa citesc tot prin intermediul domnului profesor cand am citit prima carte eram total bulversat limbaj greoi ,idei greu de inteles dar acuma majoritatea cartilor pe care le citesc sunt de filosofie din beletristica incerc sa citesc autori contemporani imi place foarte mult Paul Auster.Intr-un timp citeam foarte mult SF sau fantasy .Alexandru Dragomir un alt autor pe care l-am descoperit recent dar mi-a placut enorm.Mi-am adus aminte de un serial foarte dragut pe care il urmaream cand eram in gimnaziu cred ca a fost serialul copilariei mele chiar si acum daca se intampla sa aud coloana sonora ma duc cu gandul la scoala generala.Dr Quinn e serialul.