Life

Simplificare

Nu știu dacă am mai scris despre acest subiect aici, și nici nu are vreo importanță, mai ales că ultima postare e datată tocmai din martie. Ce de vreme… Pur și simplu s-a scurs fără prea multe spuse, doar cu gânduri și trăiri.Cu multe zile și clipe diferite, cu oameni și lucruri noi, cu zile pline de provocări.

Am descoperit că timpul trece oricum, și că dacă nu suntem atenți, pierdem tempoul și ajungem să trăim fără ritm. Că-n viața noastră tind să se adune tot felul de lucruri: preocupări, amintiri, obiceiuri sau poate așteptări, dezamăgiri, resentimente, bagaje care ne fac mai dificil parcursul.

Matematic, simplificarea constă în reducerea pe baza unui divizor comun, și astfel se ajunge mai ușor la rezultat. Practic, e vorba de o reorganizare a priorităților, o analiză sinceră și deschisă care poate fi baza procesului de simplificare a vieții noatre. În lipsa acesteia, ni se stinge entuziasmul și ne cuprinde oboseala. Devenim blazați, cu privirea orientată spre ce nu mai avem, incapabili de a trăi zilele cu bucurie.

Să simplificăm, zic! Să ne depărtăm de oamenii și locurile care nu ne fac bine. Altfel le vom semăna. Să renunțăm la toate bagajele care ne apasă sufletul. Putem trăi simplu și curat. Se cere doar onestitate și curaj.

(P.S. Gândurile de mai sus s-au așternut mai greu ca oricând, e și scrisul o deprindere. )

Sursa foto, aici.

Comments

comments