Life

Sufletul are culoare!

Bucuria are culoare! Pasiunea, entuziasmul, ba chiar și tristețea ori dezamăgirea pot fi, în nuanțe calde sau reci, culori ale sufletului.

În contrast cu toamna de afară, zilele noastre sunt de multe ori, în cel mai bun caz, gri. Și asta pentru că, ordonate fiind inițial cu lucruri care ne pasionează, în timp rămâne doar forma lor. Doar rutina, căci sufletul ni se pierde printre îndatoriri de tot felul. Apar termene limită de respectat (care devin parcă tot mai multe, tot mai aproape de noi), situații neprevăzute și multe lucruri urgente. Ne prinde graba ca un vârtej din care rămânem cu amețirea de a fi căzut în rutina necruțătoare a timpului. Zâmbim, mai puțin, ne entuziasmăm mai rar și obosim mai des. Ne dor și lucrurile pe care le iubim. Trăim un gri șters.

Cele mai frumoase lucruri sunt cele simple, naturale, afirma la conferința de ieri Florian Colceag (cunoscut și drept antrenorul de genii) o personalitate care trăiește plin de culoare și emană prospeține. Sigur că un asemenea eveniment merită un articol special, voiam doar sa atrag atentia asupra faptului ca unii depasesc griul. Reușesc să împrumute din culorile toamnei și să emane entuziasm.

Să ne lăsăm așadar însuflețiți de persoane care văd dincolo de limitări, să privim la natură și să înțelegem că  anotimpul muncii alternează cu anotimpul rodirii. Să ne colorăm zilele și să nu uităm de sufletul nostru.

Ce culoare are sufletul tău?

Comments

comments