De toate

Ai sărbătorit?

Au trecut și în acest an sărbătorile pascale, poate la fel ca-n alți ani, poate mai vesel, poate mai trist… Întrebarea mea e pentru cei ce s-au trudit în a pregăti o masă mai plină, în a avea o casă mai curată, ei, ai sărbătorit?

Când te-ai înconjurat de cei dragi, când ai făcut tradiționalele vizite, când ai cântat la biserică ”Hristos a înviat din morți”, sau când ai urmărit în fața vreunui ecran slujba de Înviere, ai experimentat bucuria? Ai simțit sărbătoarea?

E-un  pericol care ne paște [sic], să tot organizăm și să tot plănuim sărbători. Să ne dăm silința în a potrivi detalii să dea bine-n fotografii, să poată fi prezentate ca o carte de vizită pe diferite rețele de socializare, și apoi, fără să observăm, Sărbătoarea trece, și noi cu ce rămânem?!

Dacă nu știm să ne bucurăm de Sărbătoare se prea poate să treacă pe lângă noi. Fără a exista un model standardizat în care se sărbătorește, orice celebrare implică pe lângă tradițiile specifice, frumoase de altfel, și momente de reflexie. Clipe în care să stai de unul singur și să meditezi la esența momentului sărbătorit. Să lași să-ți cadă masca, să ieși din carapace, să fii tu, autentic și să guști pe deplin Sărbătoarea.

A trecut sărbătoarea Învierii, dar vestea bună pentru cei ce s-au pregătit doar și au uitat să sărbătorească, e că Învierea se poate celebra în fiecare zi. Hristos a înviat și e viu și azi! Trăiește-ți sărbătoarea!

Sursa foto, aici.

Comments

comments