Alfabet

C, Consecvență

Da, consecvență! După greutatea cu care am ajuns să-l scriu, articolul acesta e dovada că e cel mai important ”C” al meu. Credeați cumva că această literă mi-o voi atribui numelui?! Aș, câtuși de puțin! Fără a mă lăuda cu prea multă modestie, nu fac eu totuși așa mare caz de persoana mea încât să-i dau o întreagă literă.

Consecvența asta însă mă provoacă zi de zi, căci nu generarea unei idei e o mare filosofie(pentru mine cel puțin). Ducerea ei la împlinire în detalii, adesea nu la fel de palpitante,lupta cu rutina e mult mai grea. Iar rutina nu e semn că un lucru stagnează, dar touși…

A fi consecvent înseamnă a fi credincios principiilor ( conform DEX ), a fi stabil, neschimbător, a fi la o adică matur. Și maturitatea  asta nu stă în ani, după cum am mai concluzionat pe acest blog. Dar, ce nu scrie Dex-ul e că a fi consecvent nu e deloc simplu. Nici un lucru valoros în viață nu vine fără luptă ( ah, lupta asta! De-am ști din timp care sunt lucrurile pentru care merită să fim consecvenți în a lupta, ce bine ar fi … ) Și astfel consecvența, fără a fi palpitantă sau simplă, ne dă valoare în fiecare zi. Ca orice exercițiu, devine mai simplă în timp. Câtă vreme nu uităm să fim sinceri, s ne recunoaștem adesea inconsecvenți, mai este speranță.

Da, iată, așadar litera mea C. E un C mare de tipar pe care încă-l ortografiez pe caiet cu file de zile de tip II. Cred că-mi va fi mai simplu cu timpul. Sper în mod consecvent asta!

Comments

comments