De toate

Da, da! A-nceput şcoala!

Şi azi n-a plouat afară ( aşa cum se întâmpla în urmă cu … nici nu mai număr câţi ani… când eram eu boboc, şi apoi destul de des prin 15 septembrie). Dar a plouat ceva înainte când am primit fluturaşul de salar şi apoi când am accesat suma în sine pentru a face plăţi către utilităţi. (Bună invenţie homebanking… de-acasă poţi urmări cum se duc banii către dări, nu mai trebuie să şi stai la rând pentru asta). Şi noi începem anul şcolar cu recapitulări, apoi testări iniţiale şi abia apoi intrăm în materie. Recapitulând, deşi slariul e mai mic, responsabilităţile sunt tot aceleaşi ca anul trecut, materia la fel, schimbarea sistemului de evaluare pentru clasa a VIII-a definitivată la 31 august… toate-s vechi şi nouă toate, vorba poetului.

Dincolo de aceste neajunsuri, a-nceput şcoala! Se pare că mai am câte ceva de învăţat căci an de an, cu această ocazie intru pe porţile şcolii, se pare că ştiu câte ceva, căci la ieşire am braţele încărcate de flori.

Şi apoi, iubesc această meserie! Cu toată birocraţia ce o implică, cu tot absurdul ei, cu statornicia schimbărilor anuale. E frumoasă. Era la fel şi în urmă cu 9 ani când am ţinut, timidă, prima lecţie  în faţa unei clase a V-a cuminţi ca o părere, şi e la fel azi când intimidez o clasă a VIII-a extrem de … dificilă! ( nu spun rea, că unii dintre ei îmi citesc blogul!). Şi consider ăsta darul meu: să-mi practic meseria pe care o îndrăgesc, căci aşa, găsesc inimă pentru lucrurile cu care vine la pachet. Doar trăim în era promoţiilor, şi profesional se pare că e la fel: uşorul cu greul se împletesc pentru a ne face munca mai solicitantă.

Da, da! A-nceput şcoala şi cine nu ştie că toamna se numără bobocii?! Încep mâine la prima oră!

Comments

comments