Amalgam, De toate

Inițiativa e doar primul pas

Să nu confundăm o idee cu aplicarea ei! Să nu credem că dacă rostim clar unele lucruri e la fel de lesne să le și dăm curs! Inițiativa e doar primul pas, și rezumându-ne la aceasta vom bate pasul pe loc, sau, mai concret punctat, ne vom bate gura de pomană.

Sigur că înainte de a face ceva e o idee, se cere un plan, o strategie. Și cu siguranță unii sunt mai destoinici la a planifica decât alții. Asta însă nu le conferă o valoare mai mare. Cei care acționează în urma unei inițiative (proprii sau la care au aderat din convingere) sunt cei care fac diferența. Și de acest tip de oameni e nevoie, care să creeze o diferență.

Uneori, inițiativele nu devin fapte din cauză că planificăm prea mult, așteptăm ca viitorul să aducă conjuncturi diferite pentru a acționa. Sau oameni la fel de pasionați ca noi pentru aceeași idee. Reușim uneori să tulburăm apele, să începem câte-un proiect important, și, teoretic creăm ceva. Dar prea des lipsește constanța. Sau cum să explicăm atâtea decizii bune ce mor din lipsă de practicare? Să fie doar inițiative prea pale pentru o lume colorată?

Inițiativele sunt de dorit, de așteptat, dar nu reprezintă tot. Sunt doar primul pas în a schimba ceva. Să le analizăm, și apoi să le dăm curs!

 

Comments

comments