De toate

Keep it simple

Simplificarea are de-a face cu matematica,… aşa, un pic . Până la urmă tot matematic am adunat toate lucrurile şi conjuncturile între care ne-am împărţit sufletul. Şi apoi, sufletul cui merită dat ? La întrebarea această nu există un răspuns exact, pentru că, dat cu intelepciune el nu secatuieste, ba îl poţi simţi îmbogăţit. Dar cine e de fiecare dată înţelept ?
Oricum, ideea de bază e sa avem grijă sa nu tot adunăm, nici oameni, nici conjuncturi. Nu ca nu sunt importante conjuncturile sau oamenii, dar să nu exagerăm. Prea mult înseamnă aglomeraţie, aglomeraţia aduce stres iar acesta costă suflet. Sa simplificăm, aşadar.
Se impun nişte criterii. In materie de conjuncturi, sa luam in calcul gândul ca nu totul depinde de noi. Dacă ceva nu se face fără, sa nu se facă. Sa cautăm a ne înconjura cu oameni pe care sa ne putem baza, pentru care nu suntem indispensabili. În materie de oameni …ei merită timpul şi preţuirea, dar cu grijă. Sa ne investim păstrând măsura. Şi daca cineva “ne-a vândut” pe un preţ prea mic, la simplificări să-l avem in vedere. Ce garanţie avem ca dată viitoare se va pune un preţ mai mare ?
Keep it simple. Ce atâta bătaie de cap ?

Comments

comments