De toate

Nu doar cu mintea!

Sunt sărbători pe care mintea nu le poate pătrunde, oricât de tare s-ar strădui. Sunt clipe în care sufletul trebuie să respire a sărbătoare, altfel, sunt doar vorbe, doar fapte, evenimente petrecute cândva, mai mult sau mai puțin relevante.

Sărbătoarea Paștelui trece dincolo de rațional: îngenunchiază în uimire pe cel care se apropie, copleșește cu recunoștință pe cel care înțelege. Vedeți, aici e problema: gândim, dar nu mai înțelegem cu adevărat, și astfel, poate trece pe lângă noi și-n acest an Sărbătoarea. Căci, atunci când înțelegem ce s-a întâmplat de fapt în Ghetsmani, pe Via Dolorosa sau la Golgota, vom fi pregătiți pentru Duminica Învierii. Atunci când știm că vina era pe de-a-ntregul a noastră, strigătul ultim al lui Hristos vibrează adânc în sufletul nostru.

Rațiune, nu simțire, îmi vor spune cei mai cerebrali. Și de cele mai multe ori le dau dreptate. Dar sărbătoarea adevărată depășește gândul, și îmbogățește sufletul cu lumină și bucurie. Abia așa e completă, abia atunci când o trăim cu tot ce suntem.

Sursa foto, aici.

 

Comments

comments