De toate

Zilele acestea, numai de bine!

Ah, nu, nu pentru că s-ar fi întâmplat ceva special, ci, pentru că în ciuda ploii, reușesc să găsesc ceva special în tot ce se întâmplă. Așa sunt zilele acestea: o sărbătoare prelungită, un timp liniștit, o vacanță cu litere și cărți, cu familia, cu puțină mișcare, ei bine, puțin mai multă, dar despre asta în alt articol.

Am găsit că liniștea sufletului începe din rațiune. Trebuie să vrei să nu te mai afecteze tot ce se întâmplă. Dar cum să vreau, când nu pot? mă întreba fiica mea cea mare în urma unei discuții pe o temă similară. Și sigur că soluția nu e să fii fals, să pretinzi ceva ce nu există. Lucrurile se schimbă din mintea ta. Când nu mai cauți explicații fiecărei fapte, nici compensări, când înțelegi că unii te văd strâmb pentru că așa sunt ei, nu tu, ei bine, atunci reușești să nu îți mai bați capul. De aici până la liniște e doar un pas. Și liniștea e bună. E contextul în care poți fi fericit. Atât de fericit încât nu ai nevoie să demonstrezi.

Al doilea pas ar fi să lași distanță între tine și ce îți face rău: lucruri, oameni, obiceiuri. Asta până când oricare dintre cei de mai sus nu mai au puterea de a te răni în vreun fel. Distanța e bună mai ales când nu o lași să fie un vid, ci, o presari cu lucruri de valoare. Și uite-așa, ce-a rămas la distanță nu mai contează. Deloc! De aceea, zilele acestea am doar vorbe de bine. Rezultă din liniștea pe care am găsit-o în distanța creată. Și-apoi, n-are decât să plouă! Îmi spunea azi cineva că ploaia ar trebui să ne facă fericiți. Avea un întreg argument pentru această ipoteză, eu am reținut doar afirmația.

***

Mă acuză unii că scriu pe blog cu dedicație. Nu-i așa. Sunt o persoană destul de directă și comunic persoanelor în față ce am de spus. Sigur că din ceea ce văd, aud ori conștientizez se nasc articole, dar ele conțin un grad mare de generalizare, nu sunt destinate unei singure persoane, oricât de importantă ar fi aceasta. Așa că, de la această acuză am decis să scriu o idee mai personal, deci mai des. Mai vizitați-mă, așadar.

Sursa fot, aici.

Comments

comments