Life

Și nici măcar nu era luni.

De vreo trei zile am o febră musculară, cum nu am mai avut din liceu. Da, da, m-am apucat de sală. Voi scrie ocazional despre acest lucru în rubrica de ”Un stil de viață” pentru că am găsit că acest gen de experiență poate fi de folos și altora.

Eram la o cafea cu două prietene vechi într-o miercuri seara, și din vorbă-n vorbă, am sugerat uneia, al cărei program de lucru e mai atipic, să mergem la sală. Ce-ți veni? a fost reacția ei.

Chiar așa, ce-mi veni?

Mă lamentam într-o zi în fața oglinzii cu privire la niște haine preferate, păstrate în dulap deși nu-mi  mai veneau de ceva vreme. Auzindu-mă iar, Raissa, fiica mea cea mare:

– Mami, eu nu cred că ai dreptate, dar dacă tu așa zici, ce faci pentru asta?

Chiar așa! Ce făceam pentru asta? Nimic altceva decât să mă plâng, să îmi amorțesc conștiința cu o oră de mișcare pe săptămână, și să experimentez diferite stadii ale panicii când urcam pe cântar… Trebuia să schimb ceva. Eu, mănica full time a două fetițe suficient de mari să aibă un program al lor, și suficient de mici încât să aibă nevoie de mine să le duc și să le aduc. Eu, profesoara cu teste și caite ce se-așteaptă corectate pe birou… eu… oricâte scuze și motive aș fi găsit. Pardon, le spuneam explicații, și deja le credeam.

Deci, neavând ambiția de a putea ține o dietă, și necrezând (pe surse) în eficiența lor, am decis să adopt un stil de alimentație sănătos, și să merg la sală. Minim de două ori pe săptămână, deci, A., vii cu mine? Și-a venit! Suntem în săptămâna a treia de bifat trei antrenamente pe săptămână. Exceptând săptămâna Paștilor; am fost doar de două ori. Ne-am ales cu o stare de spirit mai bună, și cu conștiența locului mușchilor în corp. E de bine!

Prima oară am fost într-o miercuri, la o săptămână de la învoială. Deci nu e nimic magic în legătură cu ziua de luni. Spunea cineva că lucrurile pe care le amânăm pe luni, sunt de fapt lucruri pe care ne le vom face. Dacă vrei să schimbi ceva, fă-o! Fără tergiversări! Timp nu avem de nimic dar ne mai facem pentru unele lucruri.

Sursa foto, aici.

Comments

comments