cotidiene

Nu fac politica, DAR

…DAR votez! Voi merge duminică la vot, și voi merge în zori, mai convinsă ca niciodată. Și nu m-au convins postările sharuite pe Facebook din diverse cotidiene politice, ci ultimele dovezi de minciună și de subestimare a electoratului făcute de unul din candidați. Un mincinos rămâne astfel încă de la prima minciună, restul îi certifică doar statutul, și voi vota din convingerea că verticalitatea merită o nouă șansă. Nu e ok să minți și să nu fie consecințe! Mi-am educat diferit copiii! Și nu acesta e președintele pe care-l doresc, dacă se poate alege.

Nu fac politică, deși zilele acestea m-am informat mai mult ca-n ultimii ani la un loc. Am urmărit confruntări dezamăgitoare, mi-am văzut prietenii împroșcând cu noroi pe toate rețelele de socializare, ba în candidați, ba în alți alegători. Aproape toți jurnaliștii s-au erijat în analiști politici, formatori de opinii. Să fim serioși și să ne mărginim la ce cunoaștem! Să nu uităm omenia și bunul simț, dar mai ales să ieșim la vot! Să ne pese! Să votăm responsabil!

Admit, personal aveam așteptări mai mari pe dreapta, și am rămas fără întrebări, vorba dânsului. Dar, duminică nu voi vota candidatul ideal, un “Mesia” care să ne salveze de noi înșine și de consecințele atâtor alegeri proaste și tăceri pline de lașitate. Voi vota însă o persoană corectă, cel puțin în aparență, pentru că din prisosul inimii vorbește gura, chiar de vorbește mai puțin. Dar cu un asemenea oponent limbut nici nu e bine să te cobori la nivelu-i. Vorba veche, “prostul te va face să cobori la nivelul lui, apoi te va bate cu experiența”.

Nu fac politică, și posibil ca mine sunt mulți, și poate fix aici e problema. Că stăm pasivi la ce se întâmplă. E timpul să ne spunem opinia. E bine că se iese în stradă dar să și votăm, să n-o facem din interese ci cu perspectivă și mai ales în cunoștință de cauză. Avem prea puține șanse să schimbăm ceva? Probabil! Fix de aceea trebuie să ieșim la vot, să nu fim vinovați mai târziu de pasivitate! E primul pas, să pășim deci cu dreptul!

 

Comments

comments