Băgări de seamă

O, tu mai visezi bătrâne?!

Ştiţi originalul “O tu nici visezi bătrâne…”. Dar cam visa bătrânul, şi după cum zice poetul, “tot ce mişcă-n ţara asta râul, ramul…” s-au aliniat pentru a duce visul bătrânului la împlinire. Concluzia e simplă: orice mare realizare începe cu un vis, fie el îndrăzneţ sau timid. Totul e să visezi. Spunea cineva că dacă visezi mult, s-ar putea să realizezi doar o mică parte, dar tot e mai mult decât o mică parte dintr-un vis mărunt… care e mai bine iarăşi decât nimic.

Tu mai visezi? La interviurile pentru un nou job au aproape de fiecare dată întrebarea Unde te vezi peste 5 ani?. Da chiar aşa! Ne mai planificăm anii sau ne lăsă duşi după cum bate vântul, ca o barcă în care nimeni nu mai vâsleşte, că deh! E mai simplu să nu lupţi pentru nimic, să mergi unde te duce valul. Mai visezi? Mai crezi în vise? Crezi că dacă ai puţină obrăznicie le poţi transforma în realitate?

Spunea cineva că nu poate trăi din visele lui. Din câte îl cunosc, nu poate trăi fără ele. Va visa mereu chiar dacă va mai schimba câte un pic registrul viselor. Un vis e primul pas pe care îl poţi face pentru a schimba ceva. Aşa că visează! Cum îţi place! Cu ochii închişi sau larg deschişi… visează cum te avantajează. Visează-te mai bun, mai eficient, mai fericit! Viseză-ţi locul de muncă mai plăcut. Visează-ţi prietenii mai mulţi şi relaţiile mai profunde… Doar visează! Aşa începe uneori aventura !! Şi dacă visând nu schimbi nimic, ce-ai pierdut?! Măcar ai visat un vis frumos în compensaţie. Deci…tu mai visezi?

Comments

comments