De toate

pierdere de vreme….

Deşi tot mai mulţi se plâng de  “prea  puţin timp liber”, în momentele de onestitate de la sfârşitul zilei fiecare poate recunoaşte, şi dacă doar pentru sine însuşi că au trecut neobservate şi fără de folos multe clipe din zi.

Ce înseamnă să pierzi timpul?! Se poate doar să îl valorifici? 

Sigur că definiţiile diferă în funcţie de priorităţile şi personalitatea fiecăruia. Pentru unii pierdere de vreme înseamnă orice modalitate de relaxare, orice escapadă din rutina de zi cu zi. Lor le este recomandat aşadar să piardă vremea uneori, puţină odihnă n-a omorât pe nimeni, ba dimpotrivă, uneori a făcut minuni.

Nu e niciodată o pierdere de vreme să dormi o oră în plus, să îţi faci timp pentru a vizita pe cineva care contează, să faci o plimbare cu familia, să citeşti o carte bună (chiar dacă nu e în domeniul tău de activitate), să mergi cu cel drag la un film în oraş, sau să ajuţi dezinteresat pe cineva. Toate lucrurile valoroase cer investiţii, iar investiţia de timp e dintre cele mai importante.

A pierde  vremea e sinonim cu a nu face nimic sau a face lucruri din care nu ai nimic de cîştigat (nici odihnă, nici prieteni, nici comori în cer). 

Nu voi spune nimic despre trecerea ireversibilă a timpului, singurul obiectiv al acestui articol este acela de a ne determina să pierdem vremea doar în mod eficient, investind în lucrurile importante. Spor!

Comments

comments