De toate

Statornicie

Am auzit multe metafore despre timpul prezent, fiecare încercând cât mai plastic să sugereze ideea de vâltoare, de necunoscut, instabilitate sau impredictibilitate. E dificil să-ți faci vreun plan, fie că e vorba de viața personală, fie de cea profesională, întrucât nu ai cum ști ce va aduce ziua de mâine: ce val, ce măsuri, ce opreliști.

Cu toate acestea, după atât de multă vreme în care am rămas doar cu speranța că pandemia va fi depășită (curând), avem nevoie de statornicie, de echilibru și de viață. Nu putem sta blocați în frică sau teorii, indiferent ce reazim au temerile, ori ce culoare au teoriile. Nu putem fi doar rezumatul unor știri sau ale unor postări pe care să le promovăm ca stil de viață. Fiecare zi este despre mai mult.

Consider că ține de fiecare să-și identifice fărâme de stabilitate, să le adune la un loc și să construiască din ele un echilibru. Nu putem fi doar niște supraviețuitori, fericiți că am scăpat de boală, sau că am trecut ușor prin ea. Avem ziua de azi, hai s-o trăim! S-o umplem cu bucurie, cu normalitate! Personal, credința mă ajută să răzbesc în clipele în care nu mai văd niciunde sens, ori rost. Și pun la loc de preț câte-o promisiune din Biblie, câte-o melodie și pot sta liniștită. Mă echilibrează și zâmbetele celor dragi, clipele cu ei și-mi dau imboldul de-a merge mai departe. Oricum, ultimii doi ani su fost atât de atipici, de ce să nu trăim din plin, cu înțelepciune, timpul care ni se dă?!

Sursa foto.

Comments

comments