De toate

Timp de gândire

Cât îi apreciez pe cei care înainte de a se aventura în vreun lucru, fie el mare fie mic îşi pun de o parte un timp în care se gândesc la ce urmeazã a fi! Timpul ãsta bine chivernisit poate preveni unele greşeli, sau poate oferi vreme alcãtuirii vreunui plan. Te responsabilizeazã şi îţi oferã rãgaz pentru a fi realist, a te mãsura corect şi a descoperi în ce mãsurã atuurile tale te fac potrivit pentru marele puzzle.
Da, am ajuns la ideea de azi. Uneori deciziile pe care trebuie sã le luãm în singularitatea gândirii noastre îi afecteazã pe alţii. Şi-atunci? Ei bine, atunci e mai delicat pentru cã nu, nu trebuie sã ne grãbim, dar nici sã tãrãgãnãm prea tare. Riscul ne paşte de ambele pãrţi cred. Stând în exepectativã celelalte aspecte ale vieţii nu stau pe loc. Merg înainte în vreun fel sau altul, şi din inerţie poate, dar avanseazã fãrã tine. Poate acesta e motivul pentru care, dacã e sa ma situez la una din extreme, prefer în cea a acțiunii. Prefer să greșesc decât să mă ascund. Greșelile se pot repara. Chiar se pot! Toate! Măcar știu că am făcut ceva, și ceva e mereu mai mult decât un plan bine alcătuit ce vine prea târziu. Planul se poate revizui pe parcurs, dar lipsa acțiunii nu se poate modifica.

Timp de gândire? Perfect! Fii sigur că nu e tot ce faci! Fii sigur că e urmat de acțiune, și apoi fii sigur că nu e o piedică sau un contratimp… Lasă-l să rămână un timp în timp …

Comments

comments