De toate

Urmele pașilor strâmbi

După ce se despodobesc brazii, se strâng decorațiile și se închid sub un capac, de obicei învechit, de cutie, casa rămâne cu un minus de strălucire, cu minus podoabe și luminițe, ca să putem începe a lumina noi prin anul nou.

După ce se consumă suflete de emoții și nostalgii, rămânem cu buzunarele fâlfâind a gol, gata să înfruntăm anul cel nou, zilele care oricum vin, că ești gata, că nu. Răgaz să îți tragi sufletul, nu-i! Regrupează-te, și ia-o la pas, încet și cu băgare de seamă. Trăiește intenționat și responsabil! Trăiește cu scop!

Pe unde vei trece îți vor rămâne urmele; și ele vor fi așa cum vei umbla tu: unele drepte, înălțate de decizii corecte și la timp luate, altele, strâmbe, prin locuri prin care ai vrea să nu fi ajuns. Urmele pașilor strâmbi nu se pot șterge. Ele stau ca dovadă a limitării tale, a lucrurilor pe care le-ai învățat și reușit din a doua sau a treia încercare. Asta, desigur, dacă între tine și ele e o distanță în timp, intenții și motivații.

Urmele pașilor tăi strâmbi fac parte din povestea ta. Nu le nega, nu le ascunde, te dovedesc autentic și real. Asigură-te însă că pășești zi de zi prin loc mai bun! Nu îți relua eșecurile. O nouă decadă a început! Împodobește-o frumos!

Planifică, revizuiește și fii onest! Nu te autoiluziona și nu juca fals în ochii altora! Fii conștient că pașii tăi lasă o urmă pe care nu o poți șterge. Vorbele tale lasă un ecou a cărui durată nu o poți controla. Trăiește cu scop, caută să ai un impact în jurul tău.

La mulți ani!

Sursa foto, aici.

Comments

comments